Ziya Öğretmen Konya’daki meslektaşlarıyla buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ziya Öğretmenle Eğitim Buluşmaları” programı kapsamında Konya’da görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. 25 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi yöntemle gerçekleşen program, mebbasin youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayımlandı.
Ziya Öğretmen Konya’daki meslektaşlarıyla buluştu

Bakan Selçuk öncelikle dünyanın ve ülkemizin bu zor zamanlarında çocuklarımıza verdikleri destek dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti. Salgın döneminde gösterilen bu gayretin, sadece görev çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini; yürek isteyen bir gönül meselesi, bir milli seferberlik meselesi olduğunu ifade etti. Bir velinin, bir öğrencinin kendini sahipsiz hissetmemesinin; çocuklarımızın “öğretmenim var, ona sorarım” demesinin çok önemli hususlar olduğunu vurguladı.

ziya-ogretmen-konya-2.jpg

EBA’nın dünyada çok önemli ve tercih edilen bir ağ olduğunu da belirten Selçuk, bu kapsamda günde 3 milyondan fazla ders işlendiğini ve 3 farklı TV kanalının kurulduğunu belirtti. Bu noktada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuzu söyledi. Gösterilen tüm çabaların ve yapılan çalışmaların öğretmenlerimizin omuz vermesiyle daha anlamlı olacağını da sözlerine ekledi.

ziya-ogretmen-konya-1.jpg

Bakan Selçuk ilk sözü Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e verdi. Büyük, Konya’da görev yapan 32.700 öğretmen ve 485 bin öğrenciyle, “2023 Eğitim Vizyonu” doğrultusunda, bu salgın döneminde “Gönüller Şehri Konya’da İşimizi Aşkla Yapıyoruz” dedi. Konya’nın bir Selçuklu payitahtı olduğunu, yüzyıllardır bir eğitim ve kültür şehri olarak gönül coğrafyamızda güzide bir yer edindiğini söyleyerek Konya’nın eğitim öğretimi tarihinin her döneminde en öncelikli konu olarak gördüğünü ve çalışmalarını bu bilinçle yürüttüğünü sözlerine ekledi. Bu çalışmaların merkezinde de mesleğine aşkla ve sevgiyle bağlı olan öğretmenlerin yer aldığını ifade etti. Salgın döneminde Konya’da yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Bu anlamlı buluşma vesilesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şükranlarını iletti.

ziya-ogretmen-konya-3.jpg

Bakan Selçuk da Konya’nın her zaman öncü rolünü devam ettirdiğini söyleyerek üniversitelerle, belediyelerle ve özel sektör kuruluşlarıyla el ele verdiğini ifade etti ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e teşekkür etti.

ziya-ogretmen-konya-4.jpg

Daha sonra Müzik Öğretmeni Özenir Asmacık Koyuncu tarafından orkestra eşliğinde Mesneviden Ders Aldım” parçası seslendirildi.

ziya-ogretmen-konya-5.jpg

Konya’nın muhtelif okullarında görev yapan öğretmenler Sıdıka İşler, Seçil Gedik Doğaner, Asuman Aslan, Tuba Öz, M. Ali Yılmaz, Meral Taşpınar, Tuba Vidin, Zekai Kutay, Hatice Mercan, Azra Şerife Şimşek, Fadime Dağcı, Emel Pektaş, İsmail Çeşmecioğlu, Leyla Yaman, Merve Tekeli Aksoy, Samet Tetik ve Hatice Güngör de Bakan Selçuk’a il genelinde ve okullarında yapılan bazı eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

ziya-ogretmen-konya-7.jpg

“Ziya Öğretmenle Eğitim Buluşmaları” programında son olarak müzik grubundaki öğretmenlerimiz “Entarisi Aktandır” parçasını seslendirdiler.

Bakan Selçuk’un katılımcı öğretmenlere selam ve teşekkürlerini iletmesiyle program sona erdi.