’15 Temmuz’a Mektup İHL’li Gence Ödül Getirdi’

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışması düzenlendi.
’15 Temmuz’a Mektup İHL’li Gence Ödül Getirdi’

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve 420 bin mektubun yazıldığı “Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine” yarışmasında 13-17 yaş kategorisinde birinci olan Necip Fazıl Kısakürek İHO öğrencisi Abdullah Selman Pullu, , “Bu mektup aslında meydanlardaki o ruhun bir yansımasıydı. ‘Vatan’ için sokağa dökülenlere ayna tutmaktı” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışması düzenlendi. 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması amacıyla düzenlenen ve 420 bin mektupla gençlerin şehit ve gazilerimize vefasını gösterdiği yarışmanın değerlendirmeleri akademisyenler tarafından yapıldı. Değerlendirme sonuçlarına göre 13-17, 18-21 ve 22-29 yaş kategorilerinde ilk üçe girme başarısı gösteren gençler belli oldu.

KONYA’DAN ÜÇ DERECE

Alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan değerlendirmeye göre 13-17 yaş kategorisinde Konya’dan Abdullah Selman Pullu birinci, Osmaniye’den Mükerrem Nida Gürten ikinci, Denizli’den İsmail Yaşar Kökçüler üçüncü olurken, 18-21 yaş kategorisinde Ankara’dan Keremhan Yaman birinciliği, Konya’dan Süeda Karadeniz ikinciliği, Bitlis’ten Didem Kandemir üçüncülüğü elde etti. 22-29 yaş kategorisinde ise Mersin’den Ayşenur Karasu birinci, İzmir’den Emrah Akkan ikinci, Konya’da Elif Şeker ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren gençlerden birinci olanlara ultrabook, ikinci olanlara dizüstü bilgisayar ve üçüncü olanlara akıllı cep telefonu verilecek. Gençler ödüllerini Gençlik Haftası’nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın elinden alacak. Türkiye derecesine giren gençler, Gençlik Haftası programı kapsamında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerince kabul edilecek. Gençler, ayrıca Bakanlıkça düzenlenen yurt dışı hareketlilik projesine de katılacaklar.

ABDULLAH SELMAN TAM BİR KİTAPKURDU

13-17 yaş kategorisinde birinci olan Konya Meram Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Selman Pullu ve okul müdürü Abdullah Yılmaz Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Öğrenciyi bu başarısından dolayı kutlayan Meram Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Yılmaz, “Abdullah Selman tam bir kitapkurdu, ayaklı kütüphane adayı, kendisini deÂsımın neslinin günümüzdeki temsilcilerinden olmaya aday görüyoruz. Abdullah Selman’ların ve onları yetiştiren anne, baba ve öğretmenlerin filizlenerek tüm coğrafyaya yayılması duasıyla bu başarının kendisi ailesi ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BİZ TARAFIMIZI BELLİ ETTİK

Birinciliğini elde eden Meram Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Abdullah Selman Pullu ise, “Bu mektup aslında meydanlardaki o ruhun bir yansımasıydı. ‘Vatan’ için sokağa dökülenlere ayna tutmaktı. Halkın arasından yükselen bir sedaydı. Köşede durup aydın! Pozisyonunda rapor tutmak değildi. Allah kalemimize güç verdi. Yazdıran O’ydu. Bu yüzden ‘ben yazmadım Allah yazdırdı’ demek gerekir. Bu vatanın evlatları al sancağın altında bir oldu, şehit oldu. Biz de bu vatanın evladı olarak Rabbimize şükür şehitlerimize teşekkürlerimizi ilettik sadece. Asla bu borcu ödeyemeyecek olsak da tarafımızı belli ettik. Hz. İbrahim’in atılacağı ateşe su taşıyan karıncanın “bu bir damlacık suyla mı o cehennem vari ateşi söndüreceksin?” diyenlere verdiği cevap gibi; ‘En azından safımızı belli olsun” demekti” şeklinde konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ