Akşehir’de şenlik kapsamındaki konser etkinlikleri iptal edildi

Akşehir’de şenlik kapsamındaki konser etkinlikleri iptal edildi

Bu yıl 57’ncisi yapılacak olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamındaki, Mustafa Ceceli, Resul Dindar ve İrem Derici konserleri, geçtiğimiz günlerde yaşanan Atatürk Havalimanı’ndaki bombalı saldırıda verilen şehitler ile son günlerdeki terör olaylarında asker, polis ve vatandaşların şehit verilmesi nedeniyle iptal edildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Atatürk Havalimanı’ndaki patlamada ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki hain terör saldırılarında birçok vatan evladımızı şehit verdik. Ülkemizde gerçekleşen bu hain terör saldırıları varken, vatan evlatlarımızı bu saldırılarda şehit verirken, böyle konser etkinliklerinin yapılmasını uygun görmediğimizden dolayı, 57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde yapılacak olan tüm konserleri iptal ettik” dedi.
5 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak ve 10 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek olan 57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ndeki diğer etkinliklerin yapılacağını söyleyen Başkan Akkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyen ve ülkenin birliğine nifak sokmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaklardır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milli birliğine karşı gerçekleştirilen bu hain saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Bu hain terör saldırılarını esefle kınıyor, tel’in ediyor, saldırılarda şehit düşen askerlerimize, polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.