Ali Çamdalı'nın Konyaspor karnesi!

Atiker Konyaspor’un efsane kaptanı Ali Çamdalı yuvaya döndü. Çaykur Rizespor ile sözleşmesini fesheden tecrübeli futbolcu, 6 aylığına yeşil-beyazlı takıma imza attı
Ali Çamdalı'nın Konyaspor karnesi!

Anadolu Kartalı, transfer sezonunun son gününde sürpriz bir hamle yaptı. Konyaspor’un en başarılı sezonlarında takım kaptanı olan ve sezon başında transfer olduğu Çaykur Rizespor ile sözleşmesini devre arasında fesheden eski kaptanı Ali Çamdalı’yı kadrosuna kattı. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın isteği üzerine takıma kazandırılan Çamdalı, transfer sezonunun son gününde kendisini 6 aylığına yeşil-beyazlı formaya yeniden kazandıran imzayı attı.

RİZESPOR MACERASI KISA SÜRDÜ
2017-2018 sezonunda dönemin Konyaspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında sözleşmesi fesh edilen Ali Çamdalı, söz konusu sezonun ikinci yarısını takımsız geçirdikten sonra bu sezon başında Süper Lig’in yeni takımların Çaykur Rizespor’a transfer olmuştu. Çamdalı’nın Rize macerası kısa sürdü. Devre arasında takımıyla olan sözleşmesini fesheden Tecrübeli orta saha, sezonun ilk yarısında Rizespor formasıyla 13 maça çıkarken 1 kez de gol sevinci yaşadı.

BAŞARILARIN BAŞ MİMARLARINDAN
Teknik direktör Aykut Kocaman’ın ikinci döneminde Konyaspor tarihinin en önemli başarılarına imza atarken kaptan Ali Çamdalı, bu başarıların en büyük mimarlarından biriydi. Konyaspor rekor puanla ligi 3. sırada bitirirken takımın lideri olan Çamdalı, Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazanıldığında kupaları kaldıran isimdi. 34 yaşındaki futbolcu, Anadolu Kartalı Avrupa sahnesinde 2 kez mücadele ederken de dümeninin başındaydı.

KOCAMAN’IN SİSTEMİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Yaklaşık 1 yıl sonra yeniden yuvasına, Konyaspor’a dönen Ali Çamdalı, Anadolu Kartalı’na tarihinin en başarılı dönemleri yaşatan ve bu sezon yeniden yeşil-beyazlı takımın başına geçen teknik direktör Aykut Kocaman’ın sisteminin en önemli parçalarından bir tanesiydi. Saha içindeki liderliği ve oyunu yönlendirmesinin yanı sıra attığı kilit paslarla da göz dolduran Çamdalı, Aykut Kocaman ile yeniden buluştu. Başarılı oyuncu, Kocaman’ın üçüncü döneminde de sistemin en önemli yapı taşlarından biri olacağa benziyor.

2 KUPA, 179 MAÇ
Konyaspor’a transfer olarak dümeni yeniden devralan kaptan Ali Çamdalı, yeşil-beyazlı formayla 179 karşılaşmaya çıkarken 2 de kupa kazanma sevinci yaşadı. 2013-2014 sezonun yaz transfer döneminde Anadolu Kartalı’nın yolun tutan Çamdalı, takımdan ayrıldığı geçen sezonun devre arasına kadar toplamda 179 maçta görev alırken 10 gol, 9 asistlik performans sergiledi. Konyaspor kariyerinde Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 2 kez de şampiyonluk sevinci yaşayan kaptan Çamdalı, Atiker Konyaspor’daki ikinci döneminde yeni başarılar elde etmeye çalışacak.