Altın almayan kaybediyor! Konyalı başkan son durumu açıkladı

Son zamanlarda ülkeler arasında yaşanan siyasi gerginlikler, kur piyasasını da etkiledi. İlerleyen günlerde altının daha fazla yükseleceğini belirten Başkan Yaşar, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.
Altın almayan kaybediyor! Konyalı başkan son durumu açıkladı

Dünya genelinde yaşanan savaş ve çatışmalar, kur piyasasını da etkiledi. Son günlerde yükseliş yaşayan altın fiyatlarının, daha fazla artacağı öngörülüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, altındaki son durumu gazetemizle paylaştı.

yusuf-yasar-001.jpg
Yusuf Yaşar

‘DAHA FAZLA ARTACAK’

İlerleyen zamanlarda altın fiyatlarının daha fazla yükseleceğini belirten Yaşar, “Altın tahmin ettiğimiz doğrultuda gidiyor. Yılbaşından önce ben alıcıları, yatırımcıları uyarmıştım. Altının kilosu 65 bin dolardı. Şu anda 75 bin dolar. Kiloda 10 bin dolar yükseldi. Altının önümüzdeki günlerde daha fazla artacağını tahmin ediyoruz. 2024 yılının ikinci yarısında da Amerikan Merkez Bankası Fed faiz indirimlerine gidecek. Bu kaçınılmaz. Aynı aylarda faiz indirimine biz de gideceğiz. Altın burada tekrar bir hamle başlatabilir.” diye aktardı.

altin-2.jpg

‘GERGİNLİKLER ALTINI ETKİLİYOR’

Ülkeler arasında yaşanan gerginliklerin altını etkilediğini ifade eden Yaşar, “Altın fiyatları düşmüyor çünkü Orta Doğu’daki krizler hiç bitmiyor. İsrail bu coğrafyada olduğu sürece, bu bölgede savaşlar bitmeyecek gibi görünüyor. Şu anda da İsrail-Filistin gerginliği var ama bunun dışına sıçrama tehlikesi de var. Son günlerde İran ile bir atışmaları oldu. Savaş ilan edilmedi tabi ki ama tehlikeler sürüyor. Temennimiz savaşların olmaması yönünde.” şeklinde konuştu.

altin-3.jpg

‘YATIRIMCILARA ALTIN ÖNERİYORUM’

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarla altın önerisinde bulunan Yaşar, “Şu anda çeyrek altın fiyatı 4 bin 645, yarım altın 9 bin 290, bileziğin gramı 2 bin 530 lira. Yüksek olmasına rağmen ben yatırımcılara yine altın öneriyorum. Yükseğin de yükseği var. Altın fiyatlarının iç piyasayla, siyasetle, bayramla, seçimle hiçbir alakası yok. Çünkü altın, dünya genelinde yükseldi. Olumsuz olaylar yükselmesine sebep oldu.” dedi.

altin-4.jpg

‘DÜĞÜN SEZONU, HAREKETLENDİRDİ’

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumcu esnaflarının yoğunluk yaşadığını ifade eden Yaşar, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. İlerleyen aylarda düğün yapacak vatandaşlar şimdiden altınlarını almaya başladılar. Bu hareketlilik gurbetçi vatandaşların gelmesiyle daha fazla hareketlenecek. Hasat döneminde de yoğunluk sürüyor. Şu anda da kuyumcular oldukça yoğun günler geçiriyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :