Aydın Doğan’ın Manşet Başbakanları

Doğan Medya Grubu’nun, sahip olduğu televizyon ve gazetelerle seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet’e yönelik saldırma-karalama alışkanlıklarının mazisi eskilere dayanıyor.
Aydın Doğan’ın Manşet Başbakanları

Milliyet ve Radikal gazetelerini elinde bulunduran Aydın Doğan, 1990’lı yıllarının başında Hürriyet’i de bünyesine katınca elindeki gücü kullanarak, 28 Şubat döneminde Refah-Yol hükümetini manşetlerle yıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, ‘Muhtar bile olamaz’ manşeti atarak siyaset sahnesinden silme operasyonu yaptı. 2001 Ekonomik krizi ile birlikte Türkiye’ye manşetten Başbakan atamaya başladı.

ABD’den gelip Ekonomi Bakanı olan Kemal Derviş’i, Yeni Türkiye Partisi (YTP) için DSP’den kopan İsmail Cem ile partner yapan Hürriyet, Derviş’in son dakika CHP’ye geçme hamlesini de destekledi. O dönem Washington Büyükelçiliği görevinden sürpriz şekilde istifa eden Mehmet Ali Bayar’ın da, yeni Başbakan adayı olarak Demokrat Türkiye Partisi’ne katılması Hürriyet’in manşetlerinden inmedi.  Derviş operasyonu sürerken bu kez de Washington Büyükelçiliği görevinden sürpriz şekilde istifa eden Mehmet Ali Bayar, Hürriyet’in Başbakan adayı oldu. Sağ Başbakan adayı Bayar için Hürriyet, Milliyet ve Radikal’in manşetlerini açan Aydın Doğan, Bayar’ın Erdoğan’a atıfla söylediği, ‘Takkıye dünyada en nefret ettiğim şey’ gibi söylemleri manşetten verdi. İş dünyasının ağzından Bayar’a ‘Saman alevi değil’ manşetleri atan Hürriyet, Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar’ı ‘Halkı dinlemeden işe başlayamayız’ manşetleriyle şişirdi.Ertuğrul Özkök de boş durmayıp, 04.04.2002 tarihli “Makul çoğunluk, azgın azılık” başlıklı yazısında Bayar’ın makul çoğunluk sözüne atfen slogan olarak ‘İktidar makul çoğunluğa’ diye yazarak Bayar’ın tarafında olduğunu ilan etti.