BAL takımlarını sevindiren haber! Lider direkt şampiyon

Yıllardır amatör takımların kanayan yarası haline gelen BAL statüsünde önemli bir değişiklik oldu...
BAL takımlarını sevindiren haber! Lider direkt şampiyon

Amatör liglerin başlama tarihini belirlemek için toplanan TASKF'nin geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de uygulanan lider takımların direkt üst lige çıkma kararına bu yıl da uyulacağı öğrenildi. Bundan önceki süreçte gruplarını lider tamamlayan takımlar, diğer grup liderleriyle play-off maçı oynuyor ve kazanan takımlar, adını 3.Lig'e yazdırıyordu.

HAYALLER SUYA DÜŞÜYORDU

Play-off'tan elenen ve milyonlarca liralar harcayan takımların ve camiaların hayalleri suya düşüyordu. Şampiyonluğun kapısından dönen ve bir daha güçlü yatırım yapma fırsatı olmayan takımlar ise kendisini tarihin tozlu raflarında buluyordu.

TEPKİLER SONUÇ VERDİ

Tüm spor camiasının yüksek sesle bu uygulamaya karşı çıkmasının ardından yetkililer, geri adım atmaya karar verdi. Önümüzdeki günlerde yapılacak kura çekimi sonrasında TASKF yöneticilerinin bu kararı resmiyete dökmesi bekleniyor.

1 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Bu sezon Konya'yı Bölgesel Amatör Lig'de Akşehirspor, Ömeranlıspor ve Sarayönü Belediyespor temsil edecek. Konya takımları, yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptıkları çalışmalarla sürdürüyor. BAL'ın 1 Ekim pazar günü başlayacağı ifade edildi.

VELİ ÖZKAN

Etiketler :