Bekir Mehtap: Değişen BAL statüsü kalıcı olsun!

Yıllardır Bölgesel Amatör Lig’in kanayan yarası haline gelen grup şampiyonlarının play-off oynama zorunluluğu bu sezon TFF tarafından alınan kararla uygulanmadı. TFF 3.Lig’e çıkma planı yapan BAL takımları, bu sezon yapılan ve oldukça beğenilen sistemin kalıcı hale gelmesini istiyor
Bekir Mehtap: Değişen BAL statüsü kalıcı olsun!

BAL takımlarından Akşehirspor’un teknik direktörlüğünü yapan Bekir Mehtap, bu sezon grup şampiyonlarının play-off oynamadan 3.Lig’e çıkmasını son derece doğru ve yerinde bir karar olduğunu ifade etti.

Bölgesel Amatör Lig takımlarının kanayan yarası haine gelen ve bu sezon uygulanmayan statü hakkında A Spor Radyo canlı yayınında Furkan Bozoğlu'na bilgi veren genç çalıştırıcı, “Yıllardır grubunu şampiyon olarak tamamlayan takımlar kendi aralarında play-off maçı oynayarak bir üst lige çıkma şansı yakalıyorlardı. Burada bir adaletsizlik söz konusuydu. Grubu belki de namağlup tamamladıktan sonra play-off’tan elenince grup şampiyonluğu boşa gidiyordu. Daha da vahimi; büyük bütçelerle kurulan, bütün sezon boyunca büyük emek vererek grup şampiyonu olan ve play-off’larda elenen bazı takımlar, il baraj maçlarını kaybedip küme de düştü. Burada çok açık bir şekilde adaletsizlik vardı” ifadelerini kullandı.

bekir-mektap-2.jpg

‘KENDİ TAKIMIM ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ SEVİNDİM’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sezon BAL’daki grup şampiyonlarının doğrudan 3.Lig’e çıkartılmasını ‘kendi takımım şampiyon olmuş gibi sevindim’ ifadeleriyle anlatan Bekir Mehtap, “Kulüplerin yıllardır isyan ettiği statünün bu sezon alınan kararla değişmiş olması son derece önemli ve sevindirici bir haber. Bu kararı alan komitedeki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son derece yerinde bir karar. Takımlarımızın aylarca verdiği mücadele boşa gitmemiş oldu. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig’de il statülüsü diye bir şey var. BAL Grubu’nda düşme potasında değilseniz bile aynı il takımları içerisinde sonuncu sıradaysanız direkt düşüyorsunuz. Bu durumun da yeniden gözden geçirilmesini birçok kişi gibi ben de umuyorum ve diliyorum” dedi.

Etiketler :