Beyşehir Belediyesi’nden ‘çocuklara özel’ plaj

Konya’nın Beyşehir ilçe Belediyesi göl kıyısında çocuklara özel kumsal alan ve plaj oluşturuyor.
Beyşehir Belediyesi’nden ‘çocuklara özel’ plaj

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte sahilde yürütülen kumsal çalışmalarını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir ilçe merkezinde çocukların istifade edebileceği göl kıyısında özel bir kumsal alan oluşturduklarını söyledi. Ailelerden ve çocuklardan bu yönde gelen talepler üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza özel ilk yüzme havuzumuzu göl kıyısındaki Vuslat Parkı’nda hizmete açmıştık. Şimdi de yüzme havuzumuzun hemen yanı başındaki sahilde yine çocuklarımıza özel bir kumsal alan ve plaj oluşturuyoruz. Fen İşleri ekiplerimiz halen alanda bunun çalışmasını yürütüyor. Burası çocuklarımıza özel bir plaj olacak ama tabi aile büyüklerine de hitap edebilecek. Bu sahilin özelliği deniz kumundan oluşacak olması. Artık Beyşehir’de ‘deniz’ demeye başladığımız gölümüzün kıyısında çocuklarımız deniz kumunda oynayıp güzel vakit geçirebilecek. Sahilin hemen yanı başındaki yüzme havuzunda yüzmeyi de profesyonel olarak öğrenebilecek olan çocuklarımız, ardından Beyşehir denizinin derin sularından da gönül rahatlığıyla yüzebilecekler” dedi.
Beyşehir ilçe merkezinde plaj olmamasının önemli bir eksikli olduğunu ifade eden Başkan Özaltun, “Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun plajının şehre uzak olmasından dolayı, ulaşımda yaşanan sorunlardan dolayı kent merkezinde bir sahil oluşturulması çocuklarımızdan en çok gelen talepler arasındaydı. İnşallah burada plajımızı yaptıktan sonra ben biliyorum ki, çocuklarımız buraya akın edecek, aileleriyle birlikte gelecek. Tabi aileleri de plajın zevkini, keyfini yaşayabilecek. Diyecekler ki, ‘Başkanım bizler de isteriz’ İnşallah buradan hemşerilerimize de diyorum ki, önce çocuklarımıza özel bir plajı yapalım, çocuklarımızı burada mutlu memnun edelim, ardından büyüklerimize de sıra gelecek. Buradaki sahilde, deniz kıyılarındaki şezlonglar ve çocuklarımızı güneşin etkisinden koruyacak, gölgesinden istifade edebilecekleri brandalar da olacak. Tabi talep geldikçe buradaki canlılığı artırabilmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’ndeki yasal mevzuatlardan dolayı proje üretip hizmet yaparken bürokratik engellerin ve izin süreçlerinin Belediye olarak kendilerini en çok oyalayan ve zaman kaybettiren faktörler olduğunun da altını çizerken, “Biz inşallah yazılı izinlerimizi, kamu görüşlerini aldıktan sonra Beyşehir ilçe merkezine daha yakın bir yerde de yetişkinlerimiz için de bir sahil projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.