Bir Çocuk Bir Dünya

Selçuk Üniversitesi bünyesinde Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri tarafından kurulan Bir Çocuk Bir Dünya Topluluğu gelecek adına çocuklara umut olmaya devam ediyor.
Bir Çocuk Bir Dünya

Selçuk Üniversitesi bünyesinde Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri tarafından kurulan Bir Çocuk Bir Dünya Topluluğu gelecek adına çocuklara umut olmaya devam ediyor. Aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Topluluğu ile ortak çalışmalar yapan topluluk, Konya’daki köy okullarına beslenme eğitimi de veriyor.

2014 yılında kurulan Bir Çocuk Bir Dünya topluluğu, Konya’da Sevgi Evini ziyaret edip bazı köy ve okullara kitap ve ihtiyaç yardımı yapıyor. Topluluğun yaklaşık bin üyesinin olduğunun bilgisini veren Topluluk Başkanı Hacı Salih Dalgalı, topluluğun amacının hem çocuk sorunlarına yönelik hem de toplumsal sorunlara yönelik etkinlikler düzenleyip katılımcı olarak faaliyet gösteren öğrencilerin sosyal ve toplumsal gelişimine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.bir-cocuk-bir-dunya-salih-dalgali.jpg

“ÇOCUK GELİŞİMİ EĞİTİMCİSİ YETİŞTİRİYOR”

Salih Dalgalı, Çocuk Gelişimi programının amacının çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan çocuk gelişimi eğitimcisi yetiştirmek olduğunu söyledi. Düzenli olarak sevgi evlerine ve köy okullarına ziyarete giderek oradaki çocuklarla yakından ilgilendiklerini belirten Dalgalı:’’ Çocukların ilgisini çeken, gelişim düzeylerine ve ihtiyaçlarına uygun farklı etkinlikler de yapmaya çalışıyoruz.’’ diye ifade etti.

resim-4-016.jpg

ÇOCUKLARA UYGUN ETKİNLİK

Dalgalı, etkinliklerini normal gelişim gösteren çocuklara yapmakla beraber gelişimsel ve zihinsel geriliği olan çocuklara uygun etkinliklerde düzenlemeye özen gösterdiklerini, bu çerçevede yaptıkları etkinliklerden ilkinin down sendromlu çocukların çalıştıkları kafeye giderek hem onlarla hoşça vakit geçirdiklerini hem de destek olduklarının üzerinde durdu. Dalgalı, zor durumda olan ve topluluğa kolayca ulaşmak isteyen kişilerin sosyal medya hesaplarından ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

resim-3-036.jpg

‘’YAŞAYARAK ÖĞRENİYORUZ’’

 Görme engelli bireyleri daha iyi anlamak adına gözleri bandajla kapalı bir şekilde kampüste yürüyüş yaptıklarını açıklayan Dalgalı:’’ Mülteci çocuklar içinde erzak yardımı yaptık. Çocuklar bizim geleceğimiz, onların gözlerindeki ışıltı ve mutluluğu görmek bana çok şey kattı. Literatür bilgi öğreniyoruz çocuk gelişimi hakkında. Uygulamaya geçince çok farklı, bu topluluk sayesinde yaşayarak öğreniyoruz.’’ şeklinde konuştu.

resim-6-005.jpg

‘’MUTLU ETMEK ÇOK GÜZEL HİSSETTİRİYOR’’

  Topluluk adına değil çocuklar adına bu tür etkinliklerin çok iyi olduğunu bildiren Dalgalı:’’ İnsanın içinde bir iyilik vardır. Bunun adına bir şeyler yapmak, çocukları mutlu etmek çok güzel hissettiriyor.’’ diye bildirdi. Oldukları bölüm ve topluluktan gurur duyduklarını belirten Dalgalı, 2017 yılında göç ve çocuk konulu Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresine ev sahipliği yaptıklarını bunun sonucunda ise çok olumlu dönüşler aldıklarını da dile getirdi. Dalgalı son olarak bir eğitimciden çok, çocuklara abla ve abi olduklarını, herkesin bu duyguyu yaşaması ve deneyimlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

resim-1-030.jpg

SÜMEYRA KENESARI/YENİ HABER GAZETESİ