Bu bina Konya’ya kazandırılmalı

Mimari açıdan Konya’nın en farklı binası olan tarihi Bağdat Oteli, devlet demiryolları tarafından misafirhane olarak kullanılıyor. Yeni garın hizmete girmesi ile bu tarihi binanın artık Konya’ya kazandırılması gerekiyor.
Bu bina Konya’ya kazandırılmalı

Konya’nın ilk Avrupai oteli olan ve yapıldığı yıllarda etrafına yatırım getiren tarihi Bağdat Oteli’nin Konya turizmine ne zaman hizmet vereceği merak ediliyor.

1895 yılında inşa edilen ve o yıllarda ülkenin en lüks otelleri arasında gösterilen bu tarihi bina, önemli toplantılara da ev sahipliği yapmış. Kurtuluş Savaşı yıllarında karargâh binası ve hastane olarak kullanılan tarihi otel, uzun yıllardır misafirhane olarak hizmet veriyor. 8 çalışanı ile hizmet veren misafirhanede, 1 yıl içerisinde yaklaşık 9 bin kişi ağırlanıyor. Konya turizmine önemli katkı sunabilecek bir bina olan tarihi otelin turizme kazandırılması için bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. 2023 yılı için 10 milyon turist hedefi olan Konya’nın tam teşekküllü bütün değerlerini değerlendirmesi gerekiyor. Eski buğday pazarı alanına yeni ve modern bir YHT garı inşa ediliyor. 2018 yılında hizmete girmesi planlanan yeni gar ile birlikte, bu tarihi binanın da Konya’ya kazandırılmasının önemli olduğu görülüyor.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ