Bu fırsat kaçmaz!

Avrupa hedefine emin adımlarla ilerleyen Konyaspor, ikincilik yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği 20. haftada Bursaspor’a konuk olacak. Anadolu Kartalı, olası bir Bursaspor galibiyetiyle 3. sıradaki yerini alarak ikinciliğe göz kırpacak
Bu fırsat kaçmaz!

RAKİPLERİ PUAN KAYBETTİ
Son 4 haftada 10 puan toplayarak İlk 2 için mücadele eder konuma gelen Atiker Konyaspor, rakipleri Galatasaray ve Yeni Malatyaspor’un puan kaybı yaşadığı haftada deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak olan müsabaka, saat 20.00’de başlayacak. Halis Özkahya’nın yöneteceği ve Kerem Ersoy ile Cevdet Kömürcü’nün yardımcılık yapacağı karşılaşma beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak. Anadolu Kartalı, Bursa deplasmanından 3 puanla dönerek rakiplerinin tökezlediği haftada avantajı lehine çevirmeye çalışacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM
Atiker Konyaspor’da Bursaspor maçının hazırlıklarını dün tamamlandı. Yeşil-beyazlı takım, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde dün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla çalışmalara noktayı koydu. Anadolu Kartalı, aynı gün saat 17.00’de özel uçakla Bursa Yenişehir Havalimanı’na uçtu. Konyaspor, havalimanından da otobüsle Bursa şehir merkezine geçerek konakladığı otele yerleşti. Anadolu Kartalı'nın yöneticileri de kafilede yer aldı. Hafta boyunca sıkı bir şekilde çalışan Kocaman’ın öğrencileri, Bursaspor karşısında galibiyet hedefliyor.

İKİ TAKIM DA EKSİK
Zorlu karşılaşma öncesinde iki takımda da eksikler dikkat çekiyor. Bursaspor’da hafta içi antrenmanlarda yer almayan ve Fransa’ya tedavi olmaya giden Diafra Sakho bu mücadele form giyemeyecek. Konyaspor’da ise sakatlıkları bulunan Hurtado, Amir, Jonsson, ve Selim Ay, sahadaki yerlerini alamayacaklar. Transferin son gününde takıma katılan Ali Çamdalı’nın ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başlaması bekleniyor.

32. RANDEVUYA ÇIKACAKLAR
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasının kapanış maçında Bursaspor ile Konyaspor, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda lig tarihinde 32. kez karşılaşacak. İki takım arasında daha önce oynanan 31 karşılaşmada Konyaspor 8 kez gülen taraf olurken Bursaspor 14 kez kazandı. Diğer 9 müsabaka ise eşitlikle tamamlandı. Ligin ilk yarısında Konya’da oynanan mücadele, 1-1’lik skorla sonuçlanmıştı. Öte yandan Konyaspor, Bursaspor deplasmanında kazanmakta zorlanıyor. Bursa’da oynanan 15 maçta rakibini yalnızca 1 kez yenebildi.

BURSA EVİNDE KAZANAMIYOR
Konyaspor’u konuk edecek olan Bursaspor, bu sezon evinde puan toplamakta zorlanıyor. 10 kez rakiplerini ağırlayan Bursa temsilcisi, söz konusu karşılaşmalarda yalnızca 14 puan toplayabildi. Seyircisi önündeki ilk maçta yenilmeyen Bursaspor, son 5 maçta ise rakiplerine 2 kez mağlup oldu. Ev sahibi takım, evindeki 10 müsabakada 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bursaspor, sahasında 3 maçtır kazanamıyor.

İKİNCİLİK YARIŞINI ETKİLEYECEK
Anadolu Kartalı, 2.’lik yarışını yakından ilgilendiren bir karşılaşmaya çıkacak. Süper Lig’in 20. Haftasının son maçında Bursa deplasmanına gidecek olan Konyaspor, galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Yarıştaki diğer takımlardan Yeni Malatyaspor ve Galatasaray’ın puan kaybı yaşadığı haftada avantaj lehine çevirmek isteyen Atiker Konyaspor, Bursa’dan 3 puanla dönerek 3. sıraya oturmanın hesaplarını yapıyor. Temsilcimiz, olası galibiyetle 3.’lüğü elde etmesinin yanı sıra  2.’liğe de göz kırpacak. Bu sonuç haftaya Konya’da oynanacak Malatyaspor maçının önemini de 2 kat arttıracak.