"Bu yürüyüş durmayacak"

"Bu yürüyüş durmayacak"

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği saldırının üzerinden 6 yıl geçti. Mavi Marmara yürüyüşünü durmayacağını ifade eden İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Mavi Marmara asla bir seferlik bir işe kalkışmadı. Mavi Marmara dünyanın her tarafında amacı doğrultusunda yürüyüşü devam edecek” dedi.

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği saldırının üzerinden 6 yıl geçti. 31 Mayıs 2010 tarihinde, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 6 uluslararası sivil toplum örgütü, Gazze’ye insani yardım götürmek için bir yardım filosu oluşturdu. 37 farklı ülkeden gelen 750 aktivisti taşıyan filo, 6 bin tonluk insani yardımı Gazze’ye ulaştırmayı hedefliyordu. Ancak 31 Mayıs sabahı, Mavi Marmara gemisinin etrafı İsrail ordusuna ait 4 savaş firkateyni, 3 helikopter, 2 denizaltı ve 30 zodyak bot ile sarıldı. İsrail saldırısında 8’i Türk, biri Türk ve Amerikan vatandaşı 9 silahsız insani yardım aktivisti şehit edilirken, 56 kişi ise ağır yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Süleyman Uğur Söylemez ise Ankara’da tedavi gördüğü hastanede, saldırıdan 4 yıl sonra geçtiğimiz yıl 23 Mayıs 2014’te hayatını kaybetti.

bu-yuruyus-durmayacak-(1).jpg

HEDEF İSRAİL’İ GAZZE’DEN YOK ETMEK

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mavi Marmara saldırısının 6.yılında açıklamalarda bulundu.  31 Mayıs 2010’da insanların sadece Gazze’deki kardeşlerine yardım götürmek istediğini ifade eden Uysal, saldırı sonucunda 10 şehit verilse de mücadelede kazanan mazlumların yanında yer alan yiğit insanlar oluşturduğu Özgürlük hareketinin kazandığını söyledi.  “Bugüne kadar dokunulmaz olan İsrail o günden sonra artık her vesile her yerde kendileri lehine davalar açılabilen ve dokunabilir olduğu gösterilen ülkecik haline geldi” diyen Başkan Uysal, “Bu insanlar bir ülkü etrafında Gazze’yi ablukadan kurtarma ülküsü etrafında bir araya gelmişlerdi. Hiçbir hukuki temeli olmayan bu abluka ile İsrail Gazze’den tamamen yok olması hedeflenmektedir. Bu korsan devlet hala sınırlarını belirlemiştir. Sürekli işgallerle bugünkü sınırlarına ulaştı. Türkiye her zaman bu davada Filistinli insanların yanında yer aldı. Burada tarihi bir birlik var. Şehitlerin içerisinde Türk, Kürt ve Arap vardı. Bu da ümmet birliğine işaret ediyor. Ümmet adeta orada kanını birbirine karıştırdı” dedi.

BU YÜRÜYÜŞ DURMAYACAK

Bu yürüyüşün durmayacağını belirten Uysal, “Mavi Marmara asla bir seferlik bir işe kalkışmadı. Mavi Marmara dünyanın her tarafında amacı doğrultusunda konuşulmakta ve zihinlerde hala dipdiri olduğu gibi yeni eylemlere de öncülük edecek fikre sahiptir. İsrail katliamları neticesinde hiçbir şey elde etmedi ama çok şey kaybetti. Ümmetimizin ortak davranmasıyla bu kayıpları devam edecek. Biz yolumuza devam edeceğiz. 6 yıl önce bu sefere çıktık ama bu sefer bitmedi ve bitmeyecek” diye konuştu.

İSRAİL SIKIŞTI

Son zamanlarda İsrail’in sıkıştığını ve Türkiye ile ilişkilerini düzeltmeye çalıştığının altını çizen Uysal, “Türkiye ile İsrail anlaşma söylentileri ortada dolaşmaktadır. Biz Türkiye’yi yöneten büyüklerimizden ümmete öncülük etme vasfı taşıdıklarını gördüğümüz büyüklerimizden anlaşma konusunda İslam ümmetinin menfaatlerini korumak hususunda olabilecek en yüksek hassasiyeti göstermelerini arz ederiz. Biz halkımızı da bu konuda herhangi bir nedenle İslam ümmetinin aleyhinde olabilecek bir gelişmeye karşı teyakkuz olmaya çağırıyoruz. Kararlı irade ortaya koyduğumuz takdirde zaten yöneticilerde daha güçlü olarak haklarımızı savunacaklardır” şeklinde konuştu.

EN GÜZEL ANLAŞMA İSRAİL’İ YOK SAYMAKTIR

Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ümmete zarar vereceğini belirten Uysal, “İsrail ile en güzel anlaşma İsrail’i yok saymaktır. Çünkü İsrail işgalcidir. İsrail ile yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz. İHH’nın Gazze ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşunda hiçbir değişiklik yoktur. Gazze ablukası kalkmalıdır ve kalkana kadar mücadele edeceğiz.  Mavi Marmara’ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir. Hiçbir davadan vazgeçilmeyecektir. Mavi Marmara sadece Türkiye’nin değil Filistin ve bu sefere çıkan 37 devletin meselesidir.  İsrail ile olan anlaşma hem Türkiye’ye hem de Gazze’ye kaybettirecektir” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN

Kaynak:YENİ HABER