Dalgıç, ‘Eğitim sevgi işidir’

İstikbal Yaz Okulu kapanış programı gerçekleştirildi. Okul bahçesinde gerçekleşen programda veliler çocuklarını yalnız bırakmadı.
Dalgıç, ‘Eğitim sevgi işidir’

Programda konuşma yapan İstikbal Eğitim Kurumları Kurucusu Özcan Dalgıç iki aylık dönem içerisinde öğrencileri çok sevdiklerini söyledi. Çocuklarla bu sürede güzel şeyler öğrettiklerinin altını çizen Dalgıç, “Çocuklara her zaman söylediğimiz bir şey var. Bu işi sevgiyle verdiğimiz takdirde karşılığını çok rahat bir şekilde alabiliyoruz. Biz bunları yaptığımız takdirde muhakkak ki çocuklarda bunun karşılığını fazlasıyla veriyorlar. Koşarak ve severek geliyorlar. Bu da bizim çok arzu ettiğimiz bir husus. Eğitim bir sevgi işidir. Sevgi vermediğiniz hiçbir iş neticeye ulaşamaz. Yaz okullarımız uzun yıllardır aynı konsepte devam ediyor. Çünkü çocuklarımıza peygamberi metotlarla ve pedagojik formasyona uygun olarak hareket etmek zorundayız ki çocuklarımıza faydalı olabilelim”diye konuştu.

egitim--(1)-001.jpg

OKUL ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Ailelerin bu dönemden sonra öğrencilerin öğrendiklerini tekrarını takip etmeleri gerektiğini ifade eden Dalgıç, “İki aylık bir program yeterli değil. Bu noktada ailelerin evde çocukların aldığı eğitimin pekişmesini sağlamak tekrar ve takip etmeleri gerekiyor. Bizde bunlarla ilgili ekstra programlar oluşturmak istiyoruz. Yaz dönemindeki bu programlarımızın kışı aylarında da devamını sağlayabilmek için gerek hafta içi gerekse hafta sonu bu eğitimleri devam ettirmek istiyoruz. Çocuklarımızın okul dönemindeki zamanlarını çok iyi değerlendirmeliyiz. Onları gerekirse spor, izciliğe, gerekirse manevi değerler eğitimini takviye edecek çalışmalara yönlendirmemiz gerekiyor. Bu gelişim evrelerinde bu çok önemli” şeklinde konuştu. Program öğrencilerin iki aylık dönemde öğrendikleri koro halinde ezgileri,  şiir dinletileri ve çeşitli etkinlikleri ile devam etti.

egitim--(3)-001.jpg

istikbal-(3).jpg
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ