“Dünyanın en iyilerinden olacağız”

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti, düzenlenen basın toplantısı ile üniversitedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.
“Dünyanın en iyilerinden olacağız”
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti, düzenlenen basın toplantısı ile üniversitedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’nın tarihi birikimi, bilimi, sanayi ve ticaretini aynı çatı altında buluşturan farklı misyon ve vizyona sahip olduğunu ifade eden Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.
 
kto-4.jpg
 
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti, basın mensupları ile bir araya geldi. Programa; Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, üniversite Rektörü Bayram Sade ve heyet üyeleri katıldı. KTO Karatay Üniversitesi’nin bölgenin ve ülkenin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Başkan Selçuk Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi, gücünü misyonundan ve 20.000’in üzerinde üyesi ile Türkiye’nin en eski ve güçlü odalarından olan Konya Ticaret Odasından alırken, hızlı büyüme evresini de sürdürmektedir. Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan odamız ile birlikte KTO Karatay Üniversitesi, iş dünyasının geniş tecrübesini, insana yatırım olarak ileri taşımaktadır. Geçmişten günümüze farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ve insanlık tarihine adını altın harflerle yazdıran Konya, aynı zamanda Selçuklu medeniyetinin en büyük mirasçısıdır” dedi.
 
AR-GE VE İNOVASYONUN MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ
 
AKİTEK yatırımı ile Konya’da Ar-Ge ve İnovasyonun merkezi olmak istediklerini söyleyen Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’nın tarihi birikimi, bilimi, sanayi ve ticaretini aynı çatı altında buluşturan farklı misyon ve vizyona sahip olduğunu ifade eden Öztürk, “Karatay Medresesi’nin 800. yılı olan 2051 yılında KTO Karatay Üniversitesi’nin yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü, KTO Karatay Üniversitesi olarak hedeflerimizden sapmadan, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. 2017 yılında 13 projemiz ilgili kurum ve kuruluşlardan destek alırken, 2018 yılında yüzde 100 artışla 26 projemiz destek almaya hak kazandı. Bilgi İşlem alt yapısına geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon TL yatırım yaptık. Türkiye’de sayılı olarak üniversitemiz bünyesinde Siber Güvenlik Ofisi açtık. AKİTEK yatırımı ile Konya’da Ar-Ge ve İnovasyonun merkezi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.“
 
TÜRKİYE’NİN ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”
 
KTO Karatay Üniversitesi’nin nitelikli insan kaynağıyla hızlı bir büyüme yakaladığını söyleyen Öztürk, “400 akademisyen, 300’ün üzerinde idari personeli, 39 ön lisans ve lisans programı, 28 lisansüstü programı, 8.500’e ulaşan öğrenci sayısı, 6 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu ile eğitimde öncü üniversite olma hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşmakta, bu hedefini fiziki ve beşerî yatırımları ile daha da sağlamlaştırmaktadır. Bugün 5 üniversiteye sahip Konya’nın öğrenci şehri olma özelliğine KTO Karatay Üniversitesi, her yıl artan öğrenci nüfusuyla büyük destek olmaktadır. 2018-2019 akademik yılında yaklaşık 8.500 öğrenci sayısına ulaşmıştır. Anadolu’nun farklı diyarlarından KTO Karatay’a öğrenim görmeye gelen öğrencileri ile üniversitemiz, yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Üniversitemizin hızlı büyümesinde sahip olduğumuz insan kaynakları kapasitesi, oldukça önemli bir etkendir. Bugün itibariyle misafir öğretim elemanlarımızla birlikte yaklaşık 400 akademik, 179 idari ve 129 destek hizmetleri personelimiz bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
 
“EN GÜZEL KAMPÜS KTO KARATAY’DA OLACAK” 
 
KTO Karatay Üniversitesi’nin, Türkiye’deki en güzel kampüs alanlarından birine sahip olacağını söyleyen Öztürk, “2018 yılı mart ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkıları ile 16.098 m²’lik KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binası’nın açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz aylarda da C Blok olarak nitelendirdiğimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yer aldığı 13.121 m²’lik eğitim binamızı üniversitemize kazandırdık. Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile sözleşme imzalayarak kampüsümüz sınırında yer alan 74.569 m² araziyi de üniversitemiz bünyesine kattık. Böylece toplam arsamız 164.702 m², toplam açık alanımız da 145.669 m²’ye ulaşmıştır. Mevcut fiziki imkânlarımızın dışında önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan Mühendislik Fakültesi, Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), Kütüphane, Konferans Salonu, Kapalı Spor Salonu, Açık Spor Alanları, Kapalı Yüzme Havuzu, Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Kreş Binası ve sosyal alanları ile KTO Karatay Üniversitesi, ülkemizin en güzel kampüs alanlarından birine sahip olacak” diye konuştu.
 
“TARIMDA VERİM VE İHRACAT GELİRLERİ ARTACAK”
 
Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) Projesi’nin ayrıntılarını veren Başkan Öztürk, “Tarım kenti Konya’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen 5 milyon Avroluk KTO Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezini hayata geçiriyoruz. Türk tarımının geleceği için AR-GE ve inovasyonun artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu hepimiz biliyoruz. Konya, Türkiye tarım makineleri ve alet ihracatının yüzde 45, tarım makinelerinde kullanılan parçaların yüzde 100, traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90 ve Türkiye tarım makineleri üretiminin yüzde 65’ini karşılıyor. Projenin Konya’da hayata geçirilmesi ile; Tarım 4.0 ve Hassas Tarım platformlarına uygun ekipman üretmek, toprağın verimini arttırmak, gübre ilaç ve su dengesini en uygun seviyede tutarak ve hassas hasat toplama uygulamaları ile verimi en üst seviyeye ulaştırmayı amaçlıyoruz. Konya toprakları başta olmak üzere ülkemiz tarım alanlarında akıllı tarımın ve Tarım 4.0’ın önemi gün geçtikçe artıyor. KTO Karatay Üniversitesi akademisyenlerinin de katkı sağlayacağı ve KOBİ’lere akıllı makine üretme becerisinin de kazandırılması öngörülen proje ile tarımda verimin ve ihracat gelirlerinin arttırılması temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.
kto-1.jpg
 
kto-3.jpg
HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ