Esra Doğan: Her başarının temelinde kadın vardır

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, "Hayatın her alanında kadınların imkanlarını artırmak öncelikli hedefimiz. Çünkü şu bilinen bir gerçek ki kadın eli değen her alan gelişiyor ve güzelleşiyor" dedi
Esra Doğan: Her başarının temelinde kadın vardır

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı'na atanan Esra Doğan başkanlık süreci ve Türkiye’nin siyasi durumu hakkında Yeni Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Bu görevi kendisinin talep etmediğini, uygun görüldüğünü dile getiren Doğan, "Teklif edilen bir görev oldu. Ailemle, etrafımdaki görüşlerine değer verdiğim hocalarımla ve siyasetten güvendiğim kişilerle değerlendirdim, istişareler yaptım. İsmimin verilmesi noktasında kabulümü belirttim. Sonrasında Ankara süreci başladı. Başkanlık konusunda başka adaylar da vardı. Bir hafta sonrasında beni tek olarak çağırdılar. Daha sonra ise bu görev verildi ve başladık. Kadın kolları seçiminde çok zaman kaybedildi. Şimdi az bir süremiz kaldı. Bir aylık süreç içerisinde kendi ekibimizi belirleyip daha sonra bütün ilçelerin başkanları, ekiplerini belirleyip kongrelerini bitireceğiz. Bir ay sonrasında da inşallah kendi kongremiz olacak. Bu sebeple hızla başladık işimize. Cuma günü mazbatamızı aldık. Hemen göreve başladık. O günden beri hanım kardeşlerimizden baya bir ilgi var. Hepsiyle görüşmelere başladık. Mülakatlarımızı tamamladıktan sonra ekibimizi belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"BAŞARIMIZ KADINLARDAN KAYNAKLANIYOR"

Türkiye’nin genel siyasi durumu hakkında da bilgi veren Doğan, “Siyaseti zor bir zanaat olarak görüyorum ben. Ahlaklı bir siyaset yapmak çok zor aynı zamanda çok kolay. Rant peşinde olmadan sadece insanımız için siyaset yapma geleneğini şiar edinmiş bir partidir Ak Parti. Hepimiz halkız, halk için çalışarak, onların değerlerini koruyarak, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki mücadelelerinde kadın, aile bireyini korumak önemli bir iştir. Ailenin devamı için aile yapısını korumak genelde kadının elindedir. Bundan dolayı da başarımızın kadınlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Kadınlarımız ne kadar bilinçli olursa, değerlerine ne kadar sahip çıkarca, bireysel olarak ta ülke olarak ta ne kadar bu dava bilincine sahip olursa o kadar başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bunun için de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

10-1-5-007.jpg
Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu ile Yazı İşleri Müdürü Hayrettin Atak, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
 

"DİNAMİK BİR EKİBİMİZ OLACAK"

2019 sürecinde her zamankinden daha fazla çalışmaları gerektiğini söyleyen Esra Doğan, “2019 kritik bir süreç. Bu süreçte belki şimdiye kadar yaptığımız çalışmaların kat kat daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Dinamik ve gençlerden oluşan bir ekip kurmayı amaçlıyoruz. Bu süreci çok iyi değerlendirerek, çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz inşallah." dedi.

“HER KESİME YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”

Toplumun her kesimindeki kadınlara yönelik çeşitli projelerinin olduğunu belirten Esra Doğan, “Sadece gençlerimiz genç kızlarımız değil toplumun tamamı teknolojik baskı altında. Medeniyet kodlarına dönmek, kültür ve inanç kodlarına dönmekle alakalı da çabalarımız olacak. Farklı komisyonların kurulması gündemimizde. Öncelikle insanlara neyi amaçladığımızı neyi hayal ettiğimizi anlatacağız. Her kesime yönelik faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Ulaşabildiğimiz her insana ilk başta bu dava bilincini aşılamayı planlıyoruz. Bunu sağlarsak daha başarılı olacağımızı, ülke geleceği adına da daha ileriye yönelik faaliyetler göstererek, kadınlarımıza kızlarımıza annelerimize bu bilinci kazandırarak daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.  Doğan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın da desteğiyle ülkemizin 2019 hedefleri çerçevesinde hanım kardeşlerimizin siyasette daha da etkili olması konusunda elimizden geleni yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ