Görme engelliler fotoğrafçılık kursunu tamamladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde Konya'da ilk kez açılan "Görme Engellilere Fotoğrafçılık Kursu"na katılarak fotoğraf çekmeyi öğrenen kısmi ve hiç görmeyen kursiyerler sertifikalarını aldı.
Görme engelliler fotoğrafçılık kursunu tamamladı

KOMEK ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi işbirliğinde Konya'da ilk defa görme engelliler için düzenlenen fotoğrafçılık kursuna katılan 20 kursiyer sertifikalarını aldı. Kursiyerlere sertifikalarını veren Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mithat Büyükalim, büyük bir azim ve kararlılıkla örnek bir çalışmayı hayata geçiren bütün kursiyerlere teşekkür ederek, ortaya çıkardıkları eserlerden dolayı tebrik etti.

"Görme engelliler fotoğraf çekmeyi çok sevdi"

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, görme engelliler için günlük hayatta fotoğraf çekmenin kolaylıklar sağladığını belirterek, "Mesela otobüs tarifesini okuyamıyoruz. Ama cep telefonuyla fotoğrafını çekip programlar sayesinde otobüsün hangi saatte kalkacağını öğrenebiliyoruz. Yine çeşitli gazeteler, dergiler, kitaplar gibi dokümanları okumak için hemen fotoğraf makinemizi çıkarıp cep telefonumuzdaki ekran okuyucu programlar sayesinde okuduğumuz şeyin içeriğini anlıyoruz. Görme engelliler, görmediği manzaraların, tarihi yerlerin fotoğraflarını çekerek tam nerede olduğunu da öğrenmiş oldu. Bize adres bulma yönünde de faydası oldu. Görme engelliler olarak fotoğraf çekmeyi çok sevdik. Arkadaşlarımız bu şekilde fotoğraf çekmeye devam edecek. KOMEK'e ve ilgili hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sertifika aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen kursiyerler de, fotoğraf çekmeyi çok sevdiklerini ve bundan sonra bol bol fotoğraf çekeceklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fotoğraflar sergileniyor

KOMEK'te bir aylık eğitimin ardından kısmi ve hiç görmeyen 20 kursiyere fotoğrafçılığın teknik konuları ve çekim esnasında neler yapılması gerektiği anlatıldı ve uygulamalı eğitim verildi. Kursiyerlerin kurs süresince çektiği fotoğraflar KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi'nde sergilenmeye başladı. Fotoğraflar daha sonra KOMEK merkezlerinde de sergilenecek.

Görme engelliler fotoğrafçılık kursunu tamamladı

Görme engelliler fotoğrafçılık kursunu tamamladı