Güneysınır’ı tanıyalım

Konya'nın ilçelerinden Güneysınır’ı tanıyalım
Güneysınır’ı tanıyalım

guneysinir.png

Halk arasında "Güdelesin" adıyla tanınan höyükte ve çevresindeki bazı köylerimizde topraktan yapılmış çanak, çömlek ve madenden yapılmış eserler bulunması Güneysınır ve çevresinin tarih öncesi devirlerden bu yana iskan yeri olarak kullanıldığının delili olmaktadır. Daha önce Bozkır'a bağlı olan İlçemiz 1955 yılında Çumra'ya ait Karasınır ve Güneybağ (Elmasun) kasabaları haline getirilmiştir.Bu iki kasaba 9 Mayıs 1990 tarihinde birleştirilerek Güneysınır İlçesi'ni oluşturmuşlar, Güneybağ ve Karasınır ise İlçenin iki mahallesini oluşturmuştur. Konya'nın güneyinde ve Konya'ya 70 km.uzaklıkta yer alan Güneysınır İlçesinin büyük bir bölümü dağlıktır. İlçede karasal iklim hüküm sürmekle beraber, az da olsa Akdeniz ikliminin ılımanlaştırıcı tesirlerinden de söz etmek mümkündür. Kış aylarında kar olarak düşen yağışlar, ilkbahar ve sonbaharda yağmur şeklindedir. Doğal bitki örtüsünün bozkır olduğu bölgemizde, yükseklere çıkıldıkça ardıç, meşe ve çamdan oluşan ormanlık alanlara rastlanır. Ormanlık alanlar yaklaşık 13.000 hektar kadardır. Toros dağlarının arasında akan Göksu deresi, İlçemiz ile Hadim İlçesi arasındaki sınırı oluşturmakta, Kızılöz ve Aydoğmuş göletleri ise başlıca su kütlelerini meydana getirmektedir.

guneysinirdan-kareler-1.jpg

guneysinirdan-kareler-2.jpg

guneysinirdan-kareler-3.jpg

kaymakam-003.jpg

KAYMAKAM ORHAN YALINIZ

17.08.1988'de Ankara'da doğan Kaymakam Orhan Yalınız ilk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2006 yılında giriş yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin akabinde açılan Kaymakam Adaylığı sınavında başarı göstererek Konya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Çorum-Alaca ve Manisa-Kırkağaç ilçelerinde Kaymakam Refikliği, Kars-Kağızman ve Digor ilçelerinde teftiş stajlarını tamamladı. Bolu-Mengen ve Zonguldak-Devrek ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Yüksek lisans eğitimini İngiltere'de University of Portsmouth'ta "AB Uyum Sürecinde Subsidiarite İlkesinin Türk Yerel Yönetimi'ne Yansımaları" konulu teziyle tamamladı. 28 Haziran 2015 Tarihli ve 29400 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan müşterek kararname ile Güneysınır Kaymakamlığı'na atanan  Orhan YALINIZ iyi derecede İngilizce bilmekte olup evlidir.

belediye-baskani-002.jpg

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÖZCAN

1959 yılında Güneysınır’ın Karasınır  Mahallesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Güneysınır’da tamamladı.  Adana İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Çeşitli yerlerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.  2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde  Güneysınır Belediye Başkanlığına seçildi. Başkan İsmail Özcan Evli ve 5 çocuk babasıdır.