Hain saldırıda Konyalı 3 polis şehit oldu

İstanbul'daki hain terör saldırılarında 3 Konyalı polisin şehit olduğu öğrenildi.
Hain saldırıda Konyalı 3 polis şehit oldu

İstanbul'daki hain terör saldırılarında 3 Konyalı polis memuru şehit oldu.

Beşiktaş'ta dün gece gerçekleştirilen hain terör saldılarında Konya'nın Hüyük İlçesine bağlı Göçerili mahallesinden Oğuzhan Duyar, Seydişehir Kesecik Mahallesi’nden Çevik Kuvvet memuru Emre Horoz ve Çevik Kuvvet polis memuru Metin Düzgün şehit oldu.


Komiser Yardımcısı Oğuzhan Duyar Hüyüklüydü

konyali-komiser-yardimcisi-oguzhan-duyar--(1)---kopya.jpgİstanbul Beşiktaş’ta bulunan Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda şehit düşen Konyalı Komiser Yardımcısı Oğuzhan Duyar’ın memleketi Konya’nın Hüyük ilçesinde büyük üzüntü yaşanıyor. 
Anne ve babasının Ankara’da ikamet ettiği ve bekar olduğu öğrenilen Komiser Yardımcısı Oğuzhan Duyar’ın cenazesinin yarın doğum yeri olan Konya’nın Hüyük ilçesi Göçeri Mahallesi’nde defnedilmesi bekleniyor. Şehidin annesi Nuran ve babası Metin Duyar’ın olayın ardından cenaze için Ankara’dan İstanbul’a gittiği öğrenilirken, dedesi Hasan ve babaannesi Hanım Duyar ile anneannesi Hanife ve dedesi Ömer Yaylı’nın Göçeri Mahallesi’ndeki evlerine Türk bayrakları asıldı. Şehit polisin Göçeri Mahallesi’ndeki yakınları taziyeleri iki evde kabul ediyor. Yerleşim merkezine bir ambulans da gönderilirken, Hüyük Belediyesinin her iki ikametin önüne taziye çadırı kuracağı belirtildi. 

konyali-komiser-yardimcisi-oguzhan-duyar--(2).jpg
Şehit polisin babasının dayısı Ahmet Demir, şehidin mesleğe yeni girdiğini, Kırıkkale’deki okuldan mezun olduktan sonra ilk tayin yerinin İstanbul olduğunu belirterek, “Yaz sezonu bitiminde göreve başlamıştı. Komiser muavini olarak Çevik Kuvvet'te görev yapıyordu. Aldığımız duyumlara göre o patlatılan aracın dibindeymiş, orada vefat etmiş. Anne ve babası Ankara’da ikamet ediyor. Vatanımız sağolsun, ömrü o kadarmış, ruhu şad olsun, mezarı cennet olsun” diye konuştu.
Teröre lanet okuyan Bülbül, “Amaçları sadece Türkiye’yi bölmek. Dış güçler her ne kadar bunu inkar etseler de gerçek var orta yerde. Kullandıkları silahlar belli, yani hangi ülkeden gelmiş, menşei nedir. Hala bugün Amerika söylüyor ‘ben onlara işte omuzdan el gücüyle atılan füzeler vereceğim, göndereceğim’ diyor. Allah’ın kahrına uğrasın onların hepsi. Yurdumuz, milletimiz sağolsun, bir tane ölür...” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Şehit polisin kuzeni Hüseyin Bülbül de, “Vatan sağolsun, vatanı için gitti. Bir an evvel bu idam kararı çıksın. Yani bu terörü yapanların hepsi asılsın. Asmazlarsa da ölmeyecek kadar ekmek su versinler, kıdım kıdım ölsünler, bakım yapmasınlar yani, çok güzel yerlerde bunları yaşatmasınlar” ifadelerini kullandı.
Göçeri Mahallesi Muhtarı Tuncay Dolu, “Hepimizin ve ülkemizin başı sağolsun” diyerek, İstanbul’da şehit olan tüm teşkilat mensupları ile vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır dileğinde bulundu. Teröristlere ve destekleyenlere karşı daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurgulayan Dolu, “Yani gidip bunlara hapishanede bakılmamalı, çok acı bir olay. Mahallemize şehit polisimizle birlikte iki acı olay düştü bugün. Trafik kazası geçiren bir gencimiz daha var. Onun da cenazesi geliyor. Mahalle olarak çok üzgünüz, acımız büyük. Göçeri’de mezar yerlerini hazırladık, yarın inşallah defnedeceğiz” dedi.


Metin Düzgün'ün Konya'daki ailesine acı haber ulaştı

sehit-metin-duzgun.jpg

metin-duzgun-1.jpg

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Metin Düzgün'ün Konya'daki ailesine acı haber ulaştı.

Şehidin merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde oturan kardeşinin evine giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi anne Hatice Düzgün'e verdi.

Oğlunun şehadet haberini alınca fenalık geçiren anne Düzgün, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Şehidin babası Harun ile kardeşi Çetin Düzgün'ün ise haberi aldıktan sonra İstanbul'a gittiği bildirildi. 

Şehidin kardeşinin yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Bekar olan şehit polis memuru Metin Düzgün'ün, 1,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.
metin-duzgun-2.jpg


Konyalı şehit geride ikiz yetim bıraktı

İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memurlarından Nazif Emre Horoz’un acı haberi Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan dedesine ulaştı. 

sehit-nazif-emre-horoz---kopya.jpg

Şehit polis memuru 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz’un Konya il merkezinde yaşayan anne ve babası, acı haberin ulaşmasının ardından İstanbul’a gitti. Şehidin Seydişehir ilçesi Stat Mahallesi’nde oturan dedesi Ali Öztürk’ün evine de acı haber ulaştı. Sabah damadının arayarak haber verdiği dede Ali Öztürk’ün evine ve sokağa Türk bayrakları asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

sehit-evi-002.jpg