“Hainler başarılı olsaydı ülkeyi yıkacaklardı”

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.
“Hainler başarılı olsaydı ülkeyi yıkacaklardı”

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla Bak ile Tuba Odabaşıoğlu’nun eşlik ettiği basın toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı.

İşte Usta’nın basın toplantısından önemli başlıklar ve ayrıntıları;

“Hainler başarılı olsaydı ülkeyi yıkacaklardı”

Malumunuz 15 Temmuz gecesi, hain FETÖ\PDY Terör Örgütü, millet iradesine kast eden bir darbe girişiminde bulundu. Bu hainler, eğer başarılı olsalardı binlerce insan hayatını kaybedecek, tüm medya kuruluşları susturulup kendi yayın organları faaliyette olacaktı. Bizler de muhtemelen ya tutuklu olurduk ya da işkencelere maruz kalacaktık. Ülke tamamıyla yıkılmış olacaktı. Ama şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve elbette aziz milletimizin cansiperane çabası ile hainlere geçit verilmedi.

leyla-sahin-usta--(1).jpg

Ülkemizdeki Bütünlük Darbecileri Yıktı

O gece hainlere geçit verilmedi ancak 237 şehidimiz var. 2 binin üzerinde yaralımız var. Gazilerimiz var. Ben öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Onlar, bu vatan için hiç düşünmeden ve gözünü kırpmadan sokağa çıktı ve ellerinde hiçbir silah olmadan ülkelerini iradelerini korumanın gayretinde oldular. Eğer onların bu kahramanlıkları olmasaydı bugün maalesef çok farklı bir ülkede olabilirdik.

15 Temmuz gecesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de büyük bir birlik ve beraberlik vardı. İktidarıyla muhalefeti ile tüm meclis üyeleri, o hainlere korkmadığımızı göstermiş olduk. Darbeciler böyle bir son beklemiyorlardı. Ne milletin böyle direnç göstereceğini ne de ülkemizdeki tüm siyasi partilerin böylesine kenetlenmiş bir şekilde olamayacağını hesap edemediler.

leyla-sahin-usta--(3)-001.jpg

Yaptıklarının Hesabını verecekler…

Şunu açık bir dille ifade edelim, darbecilerin yaptığı yanlarına asla kâr kalmayacak ve bunun hesabını verecekler. Amaçları Türkiye’yi bir Suriye, bir Mısır veya Irak haline getirmekti. Planladıkları ve amaçladıkları buydu. Öte yandan küresel boyutunu da göz ardı etmeden darbeye bir daha tenezzül edilmemesi adına devletimiz hükümetimiz ve parlamentomuz gerekeni yapacaktır.

Devletin ve TSK’nın Yeniden Yapılandırılması

Malumunuz geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız, bu hain kalkışmanın ardından TSK için alınan yeni düzenleme ve tedbirleri açıkladı. TSK’nın tek görevi milleti ülkeyi iç ve dış tehditlerden korumaktır. Başka görevi olamaz. Alınan tüm tedbir ve düzenlemeler de buna yönelik olacaktır. Bu düzenlemeleri bizler de takip edeceğiz ve sonuna kadar da destekleyeceğiz.

Dünya’nın Tepkisi…

Darbe girişiminin ardından dış basının ve özellikle de Avrupa ve ABD’den gelen açıklama ile tepkileri hepimiz takip ettik gördük. Bu sadece bir Türkiye’nin dünya meselesi olduğu halde, terör dünyanın her yerinde terör olduğu halde özellikle bazı Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin olayın ciddiyetini hala kavrayamamış olmaları düşündürücü… Ama kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın biz, hem ülkemizin hem de dünya barışının sağlanması adına çalışmaya devam edeceğiz.

Bu FETÖ’nün hem PKK ile hem de DAEŞ ile bağının olduğu kesin. Darbe girişiminin üzerinden 10 gün geçtikten sonra PKK eylemlerine başladı. Biri duruyor bir başlıyor. Resmen nöbetleşe bu işi yapıyorlar. O yüzden bu bağlantıları biz ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.

FETÖ’nün Devletin İçinden Temizlenmesi

Hain kalkışmanın ardından devletimiz, ülkenin her yerine çöken bu terör örgütü mensuplarını temizlemek için ne gerekiyorsa yapılıyor. Tabi bunu yaparken da adaletli yapıyor. İşi titizlikle yürütüyoruz. Eğer bir suçlu varsa onu temizlemeye gayret ediyoruz. Şayet masum ise o kişiler de açığa alınsalar da geri işlerinin başına döneceklerdir. Bu ülke nasıl vatanına bayrağına sahip çıktıysa tüm haksızlıklara karşı da dik durmaya devam edecektir. Bu yönde hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızın da bu yönde ciddi uyarıları var. Araştırma ve incelemeler çok büyük bir titizlikle yapılıyor.