İHH'dan yetimlere karne hediyesi

YUSUF KARAKAŞ / YENİHABER
İHH'dan yetimlere karne hediyesi

İHH Konya Şubesi tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ara tatile girmesi vesilesiyle yetim çocuklara karne hediyesi verdi.

Kaşınhanı’nda bulunan İHH Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Dua ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHH Konya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, öğrencileri ve velileri selamlayarak başladığı konuşmasında İHH Konya’nın çalışmalarını anlattı. Dünyada milyonlarca yetim olduğunu ve  bunun ağırlıklı olarak İslam dünyasında olduğunu söyleyen Uysal, ’’Müslümanlar bugüne kadar büyük organizasyonlar yapmakta yetersiz kaldılar. Ancak hamdolsun Allah’a İHH’nın öncülüğünde 20 yıldan bu yana bu yetim çocuklarımıza yavrularımıza yapılan yardımlarda 20 yıl öncesine kıyasla fevkalade yol almış bulunuyorlar. İHH olarak tüm dünyada 50 bine yakın yetim bakıyoruz. Bu sayı Allah’ın izniyle çok kısa sürede 100 bine ulaşacak. Biz burada bu rakamların büyüklüğünden bahsediyoruz fakat batılılar kiliseler birliği vs. gibi oluşumlar 1 milyon sayılarla ortaya çıkıyorlar. Niyetleri hiçte halis değil. Bunlar bizim yavrularımızı alıp Hristiyanlaştırmak, aralarından özellikle zeki olanlarını seçip kendi  hizmetlerinde kendi ülkelerinde, kendi doğrultularında kullanmak için gayret içindeler’’ dedi.

KONYA’DA 3 BİN YETİME BAKIYORUZ

1 milyon sayısının yanında İHH olarak  50 bin 100 bin rakamının hiçbir şey olarak gördüklerini söyleyen Uysal, ’’Yine de hiç olmadığı günleri düşündüğümüz zaman bir başarıdır. İnşallah rabbim bu başarıları katlayarak ileriye götürmemizi sağlar. Biz Konya İHH olarak 3 bin yetime bakıyoruz. Bu 3 bin yetimin 250’si Konya ve civarındaki yetimler. İnanıyoruz ki ümmet birlikte ayağa kalkacak, birlikte büyüyecek .Tayland’ın işgali altındaki Patani bölgesinde ki yetimhanelerimizi inceledim geçen yıl. Orada Konya İHH’nın yaptığı müstakil, güzel büyük bir bina var o bina inşallah daha büyük çalışmalarla bizi temsil eden bir hale gelecektir’’ dedi. Bir çok yerde İHH Konya olarak ilerleme kaydettiklerini ifade eden Başkan Uysal, Konya’da ki merkezinde bu yönde geliştirilmesi için gayret sarf ettiklerini belirtti. Yetimlere farklı alanlarda hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Uysal, ’’Biz kardeşime ben bakıyorum diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Biz, bize verilen bir para bir rızık nerden gelirse gelsin hakkı olan yerlere teslim ediyoruz bu anlayışla çalışıyoruz. Bu anlayışla millet olarak ümmet olarak daha güzel işlere vesile olmak istiyoruz’’ dedi.

ARA TATİL İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ        

Konya İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz ise özellikle tüm anneleri tebrik ettiğini söyleyerek Allah’ın, çocukları yetiştiren anneleri daha hayırlı kıldığını ifade ederek, ’’Gönül isterdi ki tüm çocuklarımız Teşekkür ve Takdir alsaydı. Çocuklarımızı İslam anlayışı çerçevesinde yetiştirmeye çalışmalıyız. Ara tatil başladı ama tatil diye bir şey yok, tatilde çocuklarımıza bir ezberlete biliriz, kitap okutabiliriz. Bununla ilgili ileride bir yarışma bile düzenleyebiliriz. Hanım kurulumuz kurulacak yakında, sizlere tüm sıkıntılarınızda yardımcı olmaya çalışacağız’’ dedi. Programın sonunda öğrencilere adeseden alış-veriş çeki ve kırtasiye malzemeleri verildi.