Karatay ASEM’de verimli yaz

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda yaz dönemi heyecanı 31 ilçede yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle toplam 53 bin 298 öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Birbirinden farklı etkinliklerle çocukların gözdesi haline gelen merkezlerden biri olan Karatay ASEM, bu kapsamda çocukların yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlıyor.
Karatay ASEM’de verimli yaz

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya genelinde gerçekleştirdiği Genç KOMEK Yaz Okulu coşkuyla devam ediyor. Konya merkez ve ilçelerde toplam 47 KOMEK ve ASEM binasında başlayan Genç KOMEK Yaz Okulu'nda 7-14 yaş grubu çocukların ufkunu genişletmek amacıyla bu yıl da eğlenceli ve öğretici dolu dolu içerikler hazırlandı. Birbirinden farklı etkinliklerle çocukların gözdesi haline gelen merkezlerden biri olan Karatay ASEM, bu kapsamda çocukların yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlıyor. 7-14 yaş aralığındaki kız çocuklarına eğitim veren Karatay ASEM’de; Kur’an-ı Kerim, gastronomi, yüzme, tekvando, jimnastik, drama, resim, takı tasarımı, basit dikiş teknikleri ve halk oyunları dersleri veriliyor.

zubeyde-mutlu-1.jpg

KARATAY ASEM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Karatay ASEM hakkında bilgi veren yönetici Zübeyde Mutlu, “Kurslarımız, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından merkez ve taşra ilçeler olmak üzere tüm Konya’da düzenleniyor. Yaz okulumuza uzaktan eğitimle yurt dışından da katılmak mümkün. 7-14 yaş arası kız ve erkeklere; eğitim kültür, sanat ve spor alanında eğitim hizmeti vermekteyiz. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda onların hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlıyoruz. Karatay ASEM’de sadece kız çocuklarımıza yönelik eğitim veriyoruz. Kur’an eğitimi, gastronomi, takı, resim, basit dikiş teknikleri, akıl zeka oyunları, yüzme, tekvando, halk oyunları, jimnastik ve drama derslerimiz var. Şu anda 490 öğrencimiz, 14 tane de öğretmenimiz var. Her kurs merkezimizde farklı ders seçeneklerimiz mevcut. Öğretmenlerimiz kursiyerlerimizle birebir ilgileniyor. Kursiyerlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. El becerilerini geliştiriyorlar. Ders seçeneği çok olduğu için öğrenci kendi ilgi alanını kendisi belirliyor.” sözlerine yer verdi.

karatay-asemde-verimli-yaz-1.jpg

‘DERSLERİMİZ TAMAMEN ÜCRETSİZ’

Verilen dersler karşılığında hiçbir ücret alınmadığının altını çizen Mutlu, “Çocuklarımız burayı çok seviyor. Çoğu zaman teneffüse bile çıkmak istemiyorlar. Konya deniz olmayan bir şehir. Bu yüzden çocuklar için havuz o kadar önemli ki dersleri heyecanla bekliyorlar. Yüzmeyi burada öğrenen birçok öğrencimiz var. Derslerimiz tamamen ücretsiz. Öğrencilerimizin ders materyalleri de Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. El yeteneği olan öğrencilerimiz yeteneklerini görme, ortaya çıkarma fırsatı buluyorlar. Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz de oluyor. Kendilerini geliştiriyorlar.” dedi.

karatay-asemde-verimli-yaz-2.jpg

‘UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİMİZ DE VAR’

Derslerin uzaktan eğitimle online olarak da takip edilebildiğini söyleyen Mutlu, “Kurslarımızın uzaktan eğitimi de var. Türkiye’nin hangi şehrinde olursanız olun, online olarak bu derslerimize katılabiliyorsunuz. Uzaktan eğitimle derslere katılan öğrencilerimize de ders materyalleri adreslerine kargo ile gönderiliyor. Şu an Konya’ya tatil için gelip, akrabalar vasıtasıyla kursumuza yazılıp, derslere gelen çocuklarımız var. Öğrencimizden, ‘İyi ki Konya’ya tatile gelmişim, iyi ki bu kurslara geliyorum’ gibi geri dönüşler alıyoruz. Şiir okuma, resim yapma, hikaye yazma, moda tasarımı, spor ve Kur’an-ı Kerim üzerine yarışmalarımız oluyor. Kendi kurs merkezlerimiz arasında bu yarışmalar yapılıyor. Çocuklarımız her zaman bu yarışmalara katılmayı heyecanla bekliyorlar. Yakın zamanda Dutlukırı ve Kent Ormanı gezilerimiz de olacak. Bu etkinliklerle birlikte veliler çocuklarının özgüven kazandıklarını söylüyorlar.” ifadelerinde bulundu.

karatay-asemde-verimli-yaz-3.jpg

‘YAZ DÖNEMİ İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT’

Yaz dönemini değerlendirmek için verilen derslerin güzel bir fırsat olduğuna yer veren Mutlu, “İmkanı olan, olmayan herkes için verimli bir yer. İmkan olsa bile şu anda çocuklar, apartman hayatına sıkıştırılmış vaziyette. Yaz dönemi için güzel bir fırsat. Aileler bile burada çocuklarını beklerken sohbet ediyor, ortam oluşturuyorlar. Onlardan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Buraya katılım sağlayan ailelere çok teşekkür ediyorum. Katılım sağlamayanları da buraya davet ediyorum. Onlara da burada neler yapıldığını anlatalım. Eminim ki onlar da çocuklarını buraya getirmek isteyecek. Biz büyük bir aileyiz. Toplumdaki çocuklar bizim de çocuklarımız. Onları ne kadar değerlerimizle yetiştirirsek bizim için en büyük mutluluk bu olur. Çocuklarımızın yüzlerinde başarmanın mutluluğunu görüyoruz. Günlerce emek vererek bir ürün ortaya çıkarıyorlar. Bu onlar için çok değerli oluyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

gaye-calik.jpg

‘ÇOK GÜZEL ZAMANLAR GEÇİRİYORUZ’

Derslerde çok güzel zamanlar geçirdiğinin altını çizen öğrencilerden Gaye Çalık, “Buraya birçok ders için geliyorum. Bunların içerisinde Kur’an-ı Kerim, tekvando, gastronomi ve basit dikiş dersleri var. Basit dikiş derslerimizde punch tekniği ile işlemeler yapıyoruz. Gastronomi de farklı çeşitlerde yemek yapıyoruz. Çok güzel zamanlar geçiriyoruz. Buraya tüm gençlerin gelmelerini öneriyorum. Zaten tüm dersleri ücretsiz bir şekilde alabiliyoruz. Bu proje gayet güzel. Çok verimli geçiyor bizim için. Bu fırsatları bana sundukları için Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

zeynep-buglem-karatas.jpg

‘HER DERS ÇOK VERİMLİ’

Her dersin çok verimli geçtiğini belirten öğrencilerden Zeynep Buğlem Karataş, “Kura’n-ı Kerim, el işi ve resim dersleri için geliyorum. El işleri derslerimizde kanaviçe ile çiçek desenleri yaptık. Şu anda da makrome ipleri ile yaprak deseni yapıyoruz. Kendimi burada geliştirebiliyorum. Arkadaşlarımla sohbet ederek yapıyorum ve çokta eğleniyorum. Bu eğitimleri ücretsiz alabilmek çok iyi bir şey. Hem daha iyi eğitim alıyoruz hem de kendimizi fazlasıyla geliştiriyoruz. Her ders çok verimli. Herkese bu derslere katılmayı öneriyorum” dedi.

zeynep-nisa-atceken.jpg

‘HERKESE BURAYI ÖNDERDİM’

Çevresindeki herkese ASEM’leri önerdiğini söyleyen Zeynep Nisa Atçeken, “Yüzme, resim, el sanatları, Kur’an-ı Kerim ve halk oyunları dersleri için geliyorum. El sanatları dersinde makrome, takı tasarımı ve etamin yapıyoruz. Halk oyunlarında çeşitli oyunlar oynuyoruz. Resimde ise noktadan sonra çizgi çalışmasına geçtik ve şu anda da Van Gogh'un Yıldızlı Gece adlı resmini yapıyoruz. Boş zamanımı burada değerlendiriyorum. Çok verimli buluyorum. Buraya hiçbir ücret ödemeden geliyorum ve malzemelerimiz de hediye veriliyor. Çantanın içinden bir sürü materyal çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediyemize bu katkılarından ve verdikleri hediyelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Etrafımdaki herkese burayı önderdim. Kuzenim de gelecekti fakat kontenjan dolduğu için gelemedi. Seneye ben yine geleceğim.” İfadelerine yer verdi.

ritas-musa.jpg

‘YETENEKLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ’

Derslerden öğrendikleriyle yeteneklerini geliştirdiğini söyleyen Rıtaş Musa ise, “Buraya Kur’an-ı Kerim, drama, yüzme ve jimnastik derslerine katılmak için geliyorum. Drama derslerimizde şarkı ve şiirler yazıyoruz. Bunları herhangi bir yerden değil tamamen kendi hayal gücümüzle düşünerek yazıyoruz. Bu derslere gelmeyi, aktiviteler yapmayı çok seviyorum. Tüm çocuklara buraya gelmelerini öneriyorum. Çünkü verimli vakit geçiriyoruz ve yeteneklerimizi geliştiriyoruz.” dedi.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

karatay-asemde-verimli-yaz-4.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-5.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-6.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-7.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-8.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-9.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-10.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-11.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-12.jpg

karatay-asemde-verimli-yaz-13.jpg

img-9830.jpg

Etiketler :