Konya SMMMO bayramlaştı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde bayramlaşma programı düzenlendi.
Konya SMMMO bayramlaştı

Meslek mensuplarının ilgi gösterdiği programda konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, kısa süre önce göreve geldiklerini ve devir aldıkları bayrağı daha üst noktalara taşıyabilmek için, yeni bir anlayış, yeni bir gelecek düşüncesiyle hareket edeceklerini söyledi.
İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğunun, kamu ve özel sektör ayrımı olmadan tüm işyerleri için 1 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özselek, “İş sağlığı ve güvenliğinde yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, görevlendirmediği her bir kişi ve 2016 yılında şartın yerine getirilmediği her ay için 6 bin 511 lira idari para cezası uygulanacaktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığından yapılan açıklamaya göre 2016 yılı sonuna kadar işverenlere herhangi bir cezai müeyyide uygulanmayacaktır. Fakat önümüzdeki yıl cezai müeyyidelerin uygulanacağını düşünürsek ekonomik olarak büyüyen, ekonomi içerisinde kendisine yer bulmaya çalışan küçük esnafın bu ek maliyetle sırtına kaldıramayacağı bir yük daha yüklenmektedir. Türkiye genelinde binlerce muhasebe bürosu ve 2 milyona yakın küçük esnafın olduğu düşünülürse muhasebe bürolarının ve esnafımızın ekonomik çıkmaza girmesi ve bu çıkmazı takiben ülke ekonomisine de yansımaları olumsuz yönde olacaktır. Meslektaşımı ve küçük esnafı zor durumda bırakan bu yasanın bir an önce uygulamadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.