Konya'da 10 Kasım

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yıl dönümü Konya'da çeşitli törenlerle anıldı.
Konya'da 10 Kasım

Atatürk'ün vefatının 80'inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.Devlet Tiyatrosu'nda düzenlene tören, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan oratoryo sunulmasıyla devam etti.

konya-007.jpg

Yunak’ta Atatürk anıldı

Konya'nın Yunak ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 80. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.  Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09:05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yunak İMKB Yatılı Bölge Okulu toplantı salonunda devam eden törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.  Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Mustafa Vural ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

yunak.jpg 

Konya Şeker ailesi ölüm yıldönümünde Atatürk'ü andı

Konya Şeker ailesi, ölüm yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Konya Şeker Kampüsü ve Çumra Şeker Fabrikasında düzenlenen törende andı. Konya Şeker Merkez Kampüsünde gerçekleştirilen törene, 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanları, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yöneticileriyle akademisyen ve öğrencileri, AB Holding bünyesindeki iştiraklerin yöneticileri ile Konya Şeker çalışanları katıldı. Program, Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Büyük Önder’in 80 yıl önce ebediyete intikal ettiği 09.05’de siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Programda öğrenciler, Atatürk için kaleme alınan şiirleri okudu. Program sonrası, Recep Konuk, şiir okuyan öğrencilere hediyeler verdi.

konya-seker-001.jpg

Kulu’da 10 Kasım töreni

Konya’nın Kulu ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yıl dönümünde törenle anıldı. Atatürk Anıtında düzenlenen törende çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Cumhuriyet Ortaokulunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrası şiir dinletisi, oratoryo, tiyatro gösterisi ve koronun seslendirdiği türkülerin ardından tören sona erdi. Törenlere İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, kamu kurumları ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

kulu-001.jpg

Beyşehir’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 80.yıldönümünde Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen programlarla anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Anıt meydanında düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler katıldı.