Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

KONYA ŞEKER FORTUNE 500’DE 66'INCI SIRADA

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği "Fortune 500 Türkiye" listesi açıklandı. Üç bine yakın firmanın incelendiği ve net satış rakamlarına göre belirlenen listede Konya Şeker 66’ncı sırada yer aldı. Konya’dan da 9 şirketin yer aldığı listede ilk 100’ün içerisindeki Konyalı tek şirket ise Konya Şeker oldu.

 

DEKARA 100 LİRALIK DESTEK

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki tıbbi aromatik bitki talebine istinaden, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğini teşvik etmek maksadıyla iyi tarım uygulamaları çerçevesinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilere dekara 100 lira destek verildiğini bildirdi.

 

SATILAMAYAN BEYAZ KİRAZLAR KOYUNLARA YEM OLDU

Konya’nın Ereğli ilçesinde beyaz kiraz üreticileri, kirazları satamayınca koyunlara yem olarak verdi.

 

OTOMOBİL BEYŞEHİR GÖLÜ’NE UÇTU

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kontrolden çıkan otomobil Beyşehir Gölü’ne uçtu. Kazada araç sürücüsü şans eseri yara almadan kurtuldu.

 

MERAM’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

 Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri, Karaaslan Aybahçe Mahallesi’nde düzenlenen programla devam etti.

 

MOBİL GİYİM BANKASI İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN YOLA ÇIKTI

Konya’nın Beyşehir ilçesinde “Mobil Giyim Bankası” olarak dizayn edilen belediye otobüsü taşra mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunmak üzere yola çıktı.

 

İŞKENCECİ KOCASINI ÖLDÜREN KADINA 15 YIL HAPİS

Konya’da geçen yıl yanlarında çalışan işçiyle gönül ilişkisi yaşadığı gerekçesiyle kendisini eve kapatarak 4 gün boyunca işkence ve cinsel saldırı uyguladığı iddia edilen kocasını tabancayla vurarak öldüren kadın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

BRAZELTON TORKU KONYASPOR'DA

Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Torku Konyaspor Basket, gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdürüyor.

 

KONYA'DA DOĞU TÜRKİSTAN PROTESTOSU!

Memur-Sen Konya Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti, Çin mallarına yönelik kapsamlı boykot çağrı yaptı.

 

GURBETÇİLER MEMLEKETLERİ KULU'YA GELMEYE BAŞLADI

Konya’nın Kulu ilçesine ziyarete gelen gurbetçiler senede 1 buçuk aylık izinlerini memleketlerinde geçirmek ve bu süre içinde akrabalarını görmek için çeşitli ulaşım yolları ile memleketlerine geldi.