Konya’da günün özeti

Konya’da günün özeti

Gün içerisinde meydana gelen önemli olayları sizler için özetledik. Konya’da gün boyunca yaşananların özeti şöyle;

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ASLA BOZAMAYACAKLAR”

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, dün şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili bir açıklama yayınladı.

 

SELÇUKLU'DA ANADOLU SANAYİ SOSYAL TESİSİ TEMELİ ATILDI

Selçuklu İlçe Belediyesi Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

AFET EĞİTİMİNDE KONYA İKİNCİ SIRADA

Amaçlarının gerçekleşmesi kaçınılmaz olan afet zararlarını ve etkilerini azaltmak olduğunu söyleyen Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun: “Vizyonumuz bilinçli, misyonumuz ise dirençli bir toplum oluşturmak’’ dedi. Tosun ayrıca afet eğitimlerinin yoğunluğunda Konya’nın Türkiye’de ikinci sırada olduğunu kaydetti.

 

‘GELİBOLU AL GELİNCİK’ KONYA’DA

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün  ‘Gelibolu Al Gelincik’ adlı müzikli sahne eseri 2 Nisan’da Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

KPSS MAĞDURU "HAYALLERİNİ" ÇALANLARDAN ŞİKAYETÇİ

Konya'da yaşayan Fars Dili ve Edebiyatı mezunu Serpil Albeni, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

KTO İHRACATÇI ÜYELERİNİ DÜNYAYLA BULUŞTURACAK

Konya Ticaret Odası (KTO) ihracatçı üyelerini Firma Rehberi ile dünyayla buluşturacak. Konyalı ihracatçı firmalar ürünlerini Konya Ticaret Odası’nın internet sitesinde yayınlanan İhracatçı Firma Rehberi ile yurt dışında müşterilerine tanıtacak.

 

JANDARMA KAÇAK AV İÇİN SERİLEN AĞLARI TOPLADI

Beyşehir ilçesinde, 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağına rağmen, göle avlanmak için serildiği belirlenen yaklaşık 3 bin metre balıkçı ağı jandarma tarafından su yüzeyinden toplandı.

 

MATSO ÜYELERİ 2015 KONYA TARIM FUARINI ZİYARET ETTİ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren MATSO üyeleri, Konya’da gerçekleştirilen 2015 Konya Tarım Fuarı’na katıldı.

 

BEYŞEHİR'DE TEK YÖN UYGULAMASI KALDIRILIYOR

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde yaklaşık bir aydır uygulanan trafikteki tek yön uygulaması kaldırılıyor.