Konya’da Mart Ayında Diplomasi Konuşuldu

Konya’da Mart Ayında Diplomasi Konuşuldu

Konya yerel basınının Mart ayı gündemini inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM)’nin raporuna göre, Konya’da yerel seçimin en hararetli günlerinde, seçimden çok diplomasi haberleri öne çıktı. Konya’da hakkında en çok haber yapılan kişi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olurken; onu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek izledi. İşte araştırmanın detayları…

 

Medya Takip Merkezi’nin Mart ayı Konya gündemine ilişkin hazırladığı raporda ayın en çok konuşulan ismi, 2 bin 385 haber adedi ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.  Kırım'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Ukrayna'ya giden Davutoğlu’nun, orada gerçekleştirdiği çeşitli görüşmeler ve Kırım’a dair yaptığı açıklamalar, Konya basınında en çok haberi yapılan konular arasında yer aldı.

 

Süleymaniye Forumu'ndaki konuşmasına Kürtçe sözlerle başlaması, Türkiye'nin yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı yapılacağı iddialarına gösterdiği tepki ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı mitingde Konyalılara seslenmesi, Davutoğlu’nun Konya basınında öne çıkan haberleri arasında yerini aldı. 

 

Bakan Davutoğlu’nu, 888 adet haberle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek izledi. Mart ayında seçim kampanyalarını ile haberlere sıkça konu olan Akyürek, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre tekrar Başkanlığa seçildi. Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde buluşmalarında, Konya'nın 31 ilçesine bağlı 168 beldeyi ziyaret etti. Akyürek, 5 yılda 2 katrilyon yatırım yapacaklarını açıklamasıyla da haberlere konu edildi.  

 

Konya Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çeşitli projelerle basına yansıyan Tahir Akyürek, Tarihi Buğday Pazarı'nda hayata geçecek olan proje hakkındaki açıklamalarıyla da Konya gündeminde yer aldı. Konya Belediye Başkanı, Projede 800 araçlık 2 katlı yer altı otoparkı, 64 zemin dükkanı ve Tarım Tarihi Müzesi'nin olacağını belirterek, 1 yıl içinde tamamlanacağının da bilgisini verdi.

 

MTM’nin aynı araştırmasına göre, Konya gündeminde en çok konuşulan bir diğer isim ise Konya Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay oldu. Altay, Mart ayında 614 adet habere konu edilerek listede üçüncü sırada yer aldı.  

 

Uğur İbrahim Altay’ı sırasıyla, Konya Valisi Muharrem Erol ve Konya'nın Meram ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatma Toru izledi. Resmi olmayan sonuçlara göre Konya Meram Belediye Başkanı olan Fatma Toru, aynı zamanda Türkiye'nin ilk başörtülü Belediye Başkanı oldu.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

 
 

No

Marka

Adet

 

1

Ahmet Davutoğlu

2.385

 

2

Tahir Akyürek

888

 

3

Uğur İbrahim Altay

614

 

4

Muammer Erol

458

 

5

Fatma Toru

355

 

6

Mehmet Hançerli

353

 

7

Hüseyin Üzülmez

353

 

8

Atilla Kart

285

 

9

Ahmet Sorgun

280

 

10

Mustafa Baloğlu

223

 

 

* Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından Mart ayı boyunca basında yapılan haber takip sonuçlarına göre derlenmiştir.