Konya’da öğrenciler çıtayı aştı! İngilizce tartışacaklar

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde, 6-8 Mart tarihleri arasında yapılacak olan İngilizce münazara yarışmasına 24 okul katılım sağlayacak.
Konya’da öğrenciler çıtayı aştı! İngilizce tartışacaklar

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ‘MSR Debates’ programına 24 okuldan öğrenciler katılacak. Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Zümre Başkanı ve Koordinatörü Kamil Özer, detaylı bilgiler verdi.

img-0331.jpg
Kamil Özer

’24 OKULUMUZ KATILACAK’

Yapılacak olan münazara yarışması hakkında detaylı bilgi veren Özer, “6-7-8 Mart tarihleri arasında okulumuzun ev sahipliğinde Konya genelinde münazara yarışması yapacağız. Yarışmamıza 24 okulumuz katılacak. Çoğu merkez okullar olmakla birlikte Yunak ve Beyşehir gibi ilçelerimizden de misafirlerimiz olacak. İngilizce hazırlık ve proje okulu olmamız münasebetiyle yoğun şekilde dil eğitimi faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bunun için münazaralarımız talep görüyor. Okul içerisinde yaptığımız bu münazara çalışmalarını, başka okullarımızı da dahil ederek, dil öğrenmede farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin motivasyonu artarken, dil becerileri de gelişiyor.” diye aktardı.

img-0332.jpg

‘YURT DIŞINDA DİL EĞİTİMLERİMİZ OLUYOR’

Birçok farklı alanda dil eğitimi verildiğini vurgulayan Özer, “Hafta sonları canlı dil eğitimimiz var. Tebliğ amaçlı İngilizce broşürler hazırladık. Çok sayıda Erasmus Projesiyle öğrencilerimiz yurtdışına gitme imkanı buldu. Yeni projelerimiz de var. Yaz dönemi gerek okulda gerekse de yurt dışında dil eğitim programlarımız devam ediyor. İngilizce eğitimi için öğrencilerimizi geçen yıl Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi’ne götürdük. 58 öğrencimizle bir aylık kamp dönemi yaptık. Güzel izlenimlerle ayrıldık. Bu yılki hedefimiz ise İngiltere ve Bosna Hersek’e bir dil kampı düzenlemek. Bu alanda çıtayı oldukça yükselttik. Birçok okul taraftan takdirle takip ediliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

img-0323.jpg

‘İNGİLİZCE TİYATROLAR YAPIYORUZ’

Öğrencilerin yapmış olduğu İngilizce tiyatroları aktaran Özer, “Drama kulübümüz var. İngilizce tiyatrolar geliştiriyoruz. Geçen yıl Ölü Ozanlar Derneği’ni öğrencilerimiz oynadılar. Çokta beğeni aldılar. Bu yıl da bu çalışmalarımıza devam ettik. 12 Sinirli Kadın tiyatromuzu yakın zamanda öğrencilerimiz oynadı. İkinci dönem sonunda tekrar bir oyun hazırlığı içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

img-0327.jpg

‘MUN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’

MUN çalışmalarından bahseden Özer, “Model Birleşmiş Milletler (MUN) çalışmamızda bir simülasyon gerçekleştiriyoruz. Farklı komiteler oluşturarak liseler düzeyinde bu konuların tartışılmasını, bölgesel sorunlara çözüm bulunmasını, dünya genelini ilgilendiren sorunlara çözüm önerileri getirmeyi hedefleyen İngilizce çalışmalarımız oluyor. Tamamen resmi formatta gerçekleştiriliyor. Öğrencilerimizin dünya sorunlarına ilgileri, bakış açıları farklı noktalara ulaşıyor. Önümüzdeki yıl da bunu daha da geliştirerek İslam İşbirliği Teşkilatı’nın simülasyonunu uluslararası olarak yapmayı planlıyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :