Sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin en iyilerinden! Öğrencilerin en büyük hayali bu okul

Başarılarıyla adından söz ettiren Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’nin en iyi okullarından birisi. Birçok öğrencinin de en büyük hayali bu okulda okumak.
Sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin en iyilerinden! Öğrencilerin en büyük hayali bu okul

Sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin de en iyi okullarından biri olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

img-0335.jpg

Okul hakkında detaylı bilgi veren Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Zümre Başkanı ve Koordinatörü Kamil Özer, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özer, okulda bir müdür, 5 müdür yardımcısı, 79 öğretmen ve 797 öğrenci bulunduğunu söyledi.

img-0329.jpg
Kamil Özer

‘İKİNCİ SIRADAYIZ’

Türkiye LGS puan ortalamasına göre en iyi ikinci okul olduklarını ifade eden Özer, “Okulumuz 1990 yılında açıldı ve açıldığından itibaren hızlı bir ivme kazandı. O günden bu yana devletin çeşitli kademelerine öğrenci yetiştiren bir kurum haline geldi.

img-0326.jpg

Okulumuz hem kız hem de erkek öğrencilere hitap ediyor. Proje okuluyuz. LGS puan ortalamasına göre, Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sonra ikinci sıradayız. Bu açıdan birçok öğrencinin hayali burada okumak. Sadece Konya’dan değil, çevre illerden de öğrencilerimiz geliyor.” şeklinde konuştu.

img-0342.jpg

‘BİRÇOK ÖĞRENCİMİZ DERECE YAPIYOR’

Öğrencilerinin çok nitelikli ve donanımlı olduğunu vurgulayan Özer, “Hazırlık sınıfına 60 tane öğrenci alıyoruz. 5 yıllık ve 4 yıllık program uygulayan sınıfımız var. Öğrencilerimizin çoğu sayısal ağırlıklı olmakla birlikte eşit ağırlık ve dil öğrencilerimiz de var. Derece yapan öğrencimiz çok fazla. Birçok öğrencimiz ilk bine giriyor. Bu anlamda öğrencilerimiz çok nitelikli ve donanımlı.

img-0336.jpg

Biz öğrencilerimizi herhangi bir alana yönlendirmiyoruz. Çocuklarımıza bütün kapıları aralıyoruz. Çünkü okul, öğrencilerine muazzam fırsatlar sunuyor. Dil eğitimini yanı sıra, Teknofest çalışmalarına katılıyoruz. Müzik atölyelerimiz, naht atölyemiz ve dikiş atölyemiz de var. Kütüphane açısından oldukça zengin. Her gün açık. Toplumun bütün katmanlarından çocukların işine yarayabilecek alanlara hizmet ediliyor. Tek yönde değil birçok yönde çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

img-0337.jpg

‘AİLE ORTAMI VAR’

Okul içerisinde bir aile ortamı olduğunu dile getiren Özer, “MUN etkinlikleri sayesinde çocuklar, becerilerini geliştirip, devletin çeşitli kademelerinde yer alabilecek, uluslararası ilişkiler tecrübesine sahip olabilecek niteliklere sahip olabiliyorlar.

img-0328.jpg

Hangi mesleği tercih ederlerse etsinler biz öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyoruz. Mezun öğrencilerimiz bize hala gelip teşekkür ediyorlar. Bu alanda mezun buluşmalarımız oluyor. Güzel bir bağ kurduk. Okulumuz, aile ortamını çok güzel hissettiriyor. Çalışanlar, öğrenciler, öğretmenler oldukça memnun.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :