Konya'dan kısa kısa...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa...

BORA’DAN BAŞKAN PEKYATIRMACI’YA ZİYARET

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı‘yı makamında iadeyi ziyarette bulundu.

boradan-baskan-pekyatirmaciya.jpg

Ziyaret kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Bora ise Konya ekonomisi ve vergi oranlarıyla ilgili Başkan Pekyatırmacı’ya görüş bildirdi. •SELÇUK ÖZKAN

HOŞGELDİN KÜÇÜK MELEK PROJESİ SÜRÜYOR

Bozkır Belediyesi’nin mahallerde yeni doğum yapan bebeklere yönelik sürdürdüğü Hoş geldin Küçük Melek projesiyle ailelerin sevinçlerine ortak olmaya devam ediyor.

hosgeldin-melek-1.jpg

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı’nın eşi, kadın meclis üyeleri ve kültür ve sosyal işler müdürlüğü personelinin yürüttüğü projede Bozkır Devlet Hastanesi’nden yeni doğan çocukların bilgilerine ulaşılıp aileleri ziyaret ediliyor. Proje kapsamında konuşan Bozkır Belediye Başkanımız Sadettin Saygı, “Projemiz bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Toplumumuzda her zaman en önemli yerde tutulan kadınlarımızın fikirleri bizlerin hizmet götürürken yeni projeler üretmemize vesile oluyor. Göreve gelirken dediğimiz gibi Bozkır’ımızı yediden yetmişe hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

ANIT ARDIÇ AĞACI TARİHE TANIKLIK EDİYOR

Güneysınır Bardas Mahallesi'nde bulunan tescilli 1001 yıllık ardıç ağacı tüm görkemiyle misafirlerini karşılıyor.

anit-ardic-agaci-tarihe-1.jpg

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından 1995'te tescil edilen anıt ardıç ağacının çevresini 13 kişi kollarını tamamen açarak ancak dolaşabiliyor. Taç çevresi 52 metre olan ağacın boyu 13 metre olarak ölçüldü. Kök uzunluğu ise 800 metreye kadar ulaşıyor.

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Kulu’da uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu toplantı gerçekleştirildi.

madde-bagimliligiyla.jpg

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu toplantı Kulu Kaymakamı Ramazan Polat'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ilçe protokolünün yanı sıra İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri hazır bulundu. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasının vurgulandığı toplantıda, kurumlararası işbirliğinin önemine değinildi. Toplantı, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Etiketler :