Konyaspor-Alanyaspor, Anadolu Kartalı hazır!

Trendyol Süper Lig 33. Hafta müsabakasında Konyaspor evinde Alanyaspor’u konuk edecek. Kasımpaşa galibiyetiyle morallenen Anadolu Kartalı, taraftarı önünde 3 puan arıyor. Oğuzhan Çakır’ın yöneteceği zorlu maçın başlangıç saati 16:00.
Konyaspor-Alanyaspor, Anadolu Kartalı hazır!

Konyaspor zorlu mücadeleye hazır. Süper Lig’de 33. Haftada Anadolu Kartalı sahasında Alanyaspor’u ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’yı deplasmanda yenen yeşil beyazlılar, taraftarının önünde alacağı 3 puanla birlikte ateş hattı ile arasında mesafe bırakarak güvenli alana geçmeyi hedefliyor. KonyasporTeknik Direktör Fahrudin Omerovic’in kazanan kadroda yalnızca bir değişiklik yapabilir.

sokol.webp
BOULY YERİNE SOKOL

Anadolu Kartalı’nda gol kralı Sokol Cikalleshi’nin 11’e, Kasımpaşa maçında direkt başlayan Bouly Sambou’nun ise yedek soyunması bekleniyor. An itibariyle kombineli taraftarların gelmesi durumunda stadyumun yarısı dolabilir. Konuk ekipte ise Galatasaray yenilgisi sonrasında Avrupa hedefinden uzaklaşıldı. Güney temsilcisinde kırmızı kart cezalısı Fatih Tekke kenarda olmayacak.

tarihe-gecen-maclar.jpg
REKABETTE İLGİNÇ RAKAMLAR

Konya’da 16. Randevu. Konyaspor ile Alanyaspor ligin 33. Hafta mücadelesinde karşılaşacak. Geride kalan 15 maçta eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda iki takımda 6 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 maçta ise eşitlik bozulmadan 90 dk tamamlandı. Gol sayılarında da eşitlik var. İki takımda rakip filelere 26 gol gönderdi. Konyaspor ve Alanyaspor ligin ilk yarısındaki mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı.

oynamayacak-futbolcular.jpeg
OYNAMAYACAK FUTBOLCULAR

Eksik ve cezalılar listesi çıkartıldı. Konyaspor’da sakatlığı bulunan Metehan Mert, Yasir Subaşı, Muhammet Demir ve Emmanuel Boateng Güney ekibine karşı forma giyemeyecek. Anadolu Kartalı’nda Sokol Cikalleshi, Uğurcan Yazğılı, Teenage Hademe, Valon Ethemi ve Bouly Sambou kart sınırındalar. Oyuncuların kart görmesi durumunda Sivas deplasmanında forma giyemeyecekler. Diğer yandan Alanyaspor’da sakatlığı bulunan Augusto ve kart cezalısı Leroy Fer Konyaspor maçında yok.

rekabette-ilginc-rakamlar-001.jpg
TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Konyaspor ve Alanyaspor ligde 16. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette tarihi sonuçlar çıkartıldı.
En Farklı Galibiyet (4 - 0) 4 fark, 2 kez, sonuncusu: 18.01.2009
En Farklı Mağlubiyet (5 - 1) 27.02.2022
En Gollü Maçlar (5 - 1) 2 kez, toplam 6 gol, sonuncusu: 27.02.2022
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 2 kez, sonuncusu: 02.12.2023

cakirin-karnesi-cikartildi.jpg
ÇAKIR’IN KARNESİ ÇIKARTILDI

Düdük genç hakemde. Konyaspor’un Alanyaspor’u ağırlayacağı zorlu mücadeleye 26 yaşındaki genç hakem Oğuzhan Çakır verildi. Anadolu Kartalı, Çakır yönetiminde ikinci maçına çıkacak. İlk oynatılan müsabaka Türkiye Kupası’ydı. Konyaspor, Göztepe’yi 2-1 geçti. Konuk Alanyaspor ise Oğuzhan Çakır ile iki kez maça çıktı. Güney temsilcisi bu karşılaşmalardan 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ile maçı bitirdi.
rekabette-ilginc-rakamlar.jpg

 Muhabir
Etiketler :