Konyaspor ateş hattından çıktı!

Konyaspor, deplasmanda zorlanmadı. Hatayspor galibiyetiyle İstanbul’a moralli gelen Konyaspor, Pendikspor’u 12 Sokol (P) ve 74. Dakikada Valon Ethemi’nin golleriyle 2-0 yendi. Anadolu Kartalı ateş hattından çıktı, rakibiyle arasındaki farkı 5’e çıkardı.
Konyaspor ateş hattından çıktı!

Trendyol Süper Lig 28. Hafta mücadelesinde Konyaspor, Pendikspor’un konuğu oldu. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada avantajı kullanmak isteyen Fahrudin Omerovic’in talebeleri deplasmanda iyi başladı. NDao’nun sağ kanattan ceza alanına hızla girmesiyle Nuno tarafından yere düşürüldü. Hakem Ümit Öztürk beyaz noktayı gösterdi. 12. Dakikada topun başına geçen Sokol takımını 1-0 öne geçirdi.

mac-2.jpg


ETHEMİ’DEN ŞIK GOL

Sokol Çikalleshi’nin golü sonrasında oyunda orta saha mücadeleleri yaşandı. İlk yarının sonlarına doğru ev sahibi savunmada riskler aldı. Pendikspor Umut Nayir ile Konyaspor ise Oğulcan ve Sokol ile gol pozisyonlarına girdi. İlk 45 dakikada Konyaspor deplasmanda 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda Konyaspor oyunun kontrolünü rakibine vermedi. Oyuna sonradan giren Valon Ethemi skoru arttırdı.

mac-3.jpg
DEPLASMAN KABUSU BİTTİ

Sol kanattan ceza alanın ilk metrelerinden sert bir şut çıkartan Makedonyalı oyuncu 74. Dakikada 2-0 yaptı. Konyaspor bu golle tamamen rahatladı. Ankaragücü ve Hatayspor’un puan kaybettiği haftada Konyaspor aldığı 3 puanla ateş hattından uzaklaştı ve Pendikspor ile arasındaki farkı 5’e çıkardı. 23-24 sezonunda tek deplasman galibiyetiyle gelen Konyaspor, Başakşehir sonrasında Pendik’i de yendi.

 Muhabir
Etiketler :