Konyaspor'da Bekir Hoca'dan önemli açıklamalar!

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, son haftalarda çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini ancak skor alamadıklarını ifade etti. Bekir Hoca takımla ilgili son bilgeleri verdi.
Konyaspor'da Bekir Hoca'dan önemli açıklamalar!

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, son haftalarda çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini ancak skor alamadıklarını ifade etti. Konyaspor Akademisi’nden yetişen oyunculara şans verdiğini ifade eden Mehtap, takım iskeletini geçen seneden süre alamayan ve U19’dan gelen oyuncuların oluşturduğunu söyledi.

b-1.jpg

"GENÇ OYUNCULARLA MÜCADELE EDİYORUZ"
Ligin ilk 7 haftalık dilimini değerlendiren Bekir Mehtap, “Bulunduğumuz konum itibariyle mutlu değiliz. Elbette daha üst noktalarda olmamız gerekiyor. Herkesin bildiği gibi çok geç toplandık. Normal şartlarda 7 haftalık bir süreç hazırlık döneminden daha az bir zamana denk geliyor. Bunları bahane olarak söylemiyorum ama şunu unutmamak lazım; bizim amacımız Konyaspor’a oyuncu verebilmek. Bunun yanı sıra yıllarca Konyaspor Futbol Akademisi’nde kıymetli hocalarımızın yetiştirdiği, çeşitli kategorilerde oynattığı, uzun yıllardır orada ciddi bir eğitim alıp buraya gelen gençlerimizin gelişimini devam ettirmek. Bu sezonki kadro yapımızın büyük bölümünü geçen seneden kalan ve az süre almış oyuncularla birlikte Konyaspor U19 takımından gelen oyuncularımız oluşturuyor. Yaş ortalaması düşük, genç bir takımla profesyonel bir ligde mücadele ediyoruz” dedi.

b2.jpg

"TAKIM GRAFİĞİMİZ YÜKSELİŞTE"
‘Konyaspor Akademisi’nden yetişen çocuklarımızın gelişimini profesyonel ligde de sürdürmek istiyoruz’ diyen genç teknik adam, “Birçok sebepten dolayı sahada skor alamama gibi bir durumumuz var. Son haftalarda bir de buna hakem faktörü eklendi. Hakem hatalarını konuşmayı tercih eden bir teknik adam değilim ama böyle de bir gerçek var. Akhisar ve Kütahya maçlarında hakemin skora etki ettiğini göz ardı etmeyelim. Ligdeki 7 haftalık performansımızı grafiklendirdiğimizde yükselişte. Fakat puan almakta güçlük çekiyoruz. Şu anki pozisyonumuz bu. Bu durumu aşmak için de var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

b3.jpg

"GOL ATMAK; BECERİ VE ŞANS İŞİ"
Takıma ve kendisine gelen eleştirilere de cevap veren 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, “Eleştiriye her zaman açığım. Yapıcı eleştiriler her zaman bize katkı sağlar. Keşke sosyal medyada eleştiri yapan kişiler maçlarımıza da gelse, canlı olarak bizi izlese, bu çocukların ne yaptıklarını görmeye çalışsa tabi ki daha mutlu oluruz. Zira iç saha maçlarında yok denilecek kadar az bir taraftara oynuyoruz. Gol yollarındaki etkisizliğimizden ziyade üçüncü bölgede pozisyonlar buluyoruz fakat sonuçlandırmada şu haftaya kadar istediğimizi alamadık. Oyuncularımızın fiziksel olarak gelişimleri devam ediyor. Maçlar oynanıyor ancak yüzde yüz hazır olmayan oyuncularımız var. Çocuklara bu işi yıkmak, oyuncularımızın üzerinden ya da oyuncu kalitesinden bu işi konuşmak son derece yanlış. Ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Gol biraz da beceri ve şans işi. O Nokta da şuana kadar iyi bir görüntü vermedik” açıklamasında bulundu.

Etiketler :