“Lezzet tanıtımında Şeb-i Arus etkili”

Konya esnafının her yıl Şeb-i Arus haftasını heyecanla beklediğini belirten Hasan Alemdar, “Konya’ya gelecek olan misafirlerimize kendi kültürümüzü tanıtmak, lezzetlerimizi tattırmak ve Konya’mızı sevdirmek için Şeb-i Arus büyük fırsat” dedi.
“Lezzet tanıtımında Şeb-i Arus etkili”

Restoran sektöründe yaklaşık 5 yıldır hizmet verdiklerini aktaran Damla Restoran İşletme Müdürü Hasan Alemdar, “İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kış aylarında soğuklardan dolayı işler biraz azalsa da, özellikle Şeb-i Arus haftasında işlerimiz hareketleniyor. Özellikle hafta sonları çok sayıda misafir ağırlıyoruz. Konya’mızın olmazsa olmazı Etli Ekmek ve Fırın Kebabıdır. Tabi bunun yanında son yıllarda Tirit de tercih edilmeye başladı. Etli Ekmekle birlikte Bamya Çorbası da çok tercih edilenler arasında. Konya’mıza ilk defa gelen misafirlerimiz genelde Etli Ekmek ve Fırın Kebabı’nı tercih ediyorlar. Daha önceden Etli Ekmek ve Fırın Kebabı’nı yiyenler ise Tirit’i tercih ediyor. Gelen misafirlerimizi memnun etmek için en iyi şekilde ağırlıyoruz. Burada Konya adına hizmet veriyoruz. İlk defa gelen misafirlerimizden de olumlu dönüşler çok oluyor” diye konuştu.

img_3945.jpg

“KONYA’MIZIN LEZZETLERİNİ TAVSİYE EDİYORUZ”

Konya esnafının her yıl Şeb-i Arus haftasını heyecanla beklediğine dikkat çeken Alemdar, “Konya’ya gelecek olan misafirlerimize kendi kültürümüzü tanıtmak, lezzetlerimizi tattırmak ve Konya’mızı sevdirmek için Şeb-i Arus büyük fırsat. Konyamıza has lezzetleri, yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyoruz. Örneğin biz etli ekmekte iddialıyız, özenerek yapıyoruz. Kullandığımız etimiz kaburga ve dananın sırtından alırız. Hamurumuzu ise ekmeğe uygun undan yaparız. 180 gram hamurumuza 170-180 gram da iç kullanırız. Yine Fırın Kebabı, Tirit, Bamya Çorbası gibi Konya’nın lezzetini daha önce hiç tatmamış misafirlerimize, Konya’mızın lezzetlerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

lezzet-tanitiminda-seb-i-arus-etkili-(2)-001.jpg

“SOSYAL MEDYADAN BAKIYORLAR”

Restoran seçiminde vatandaşların artık bilinçlendiğini vurgulayan Alemdar, “Bir yere gitmeden önce, o yörenin restoranlarına ve tatlıcılarına bakıyorlar. Bunu da sosyal medya üzerinden gelen diğer müşteri yorumuna bakarak yapıyorlar. Bazıları ise geçerken bakıyor. İçerisi kalabalık deyip gelenler oluyor. Ancak şu da var; çoğu müşterilerimiz dışarıdaki esnafa soruyor. Tavsiye alarak gelen müşterimiz daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı.

lezzet-tanitiminda-seb-i-arus-etkili-(1)-001.jpg

“KONYA ADINA ÇOK ÜZÜCÜ”

Konya’ya ilk defa gelen misafirlere fahiş fiyatlar uygulayan bazı işletmelere dikkat çeken Alemdar, “Nadir de olsa fahiş fiyat çeken birkaç işletmenin olduğunun duyumunu aldık. Konya adına bu durum çok üzücü. Merdiven altı işletmeler yüzünden, bizler de zarar görüyoruz. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Menü de ürün ücreti neyse 1 TL değişiklik olmaz bizde. Misafirlerimizi her zaman, sanki evimize gelen özel misafirmiş gibi ağırlamaya çalışırız” dedi.

YENİ HABER GAZETESİ / YİĞİT BERKAY ÇOPUR