Mektep Kardeşliği projesi, mağdur öğrencilere ışık olacak

Anadolu Mektebi depremden etkilenen öğrencilerin kaynaşmaları için “Mektep Kardeşliği"projesini başlattı.Projenin Konya ayağı etkinlikleri 16-19 Ağustos 2023 tarihlerinde Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Mektep Kardeşliği projesi, mağdur öğrencilere ışık olacak

Anadolu Mektebi tarafından, tüm yurdu derinden etkileyen 6 Şubat tarihli felaketin ardından deprem bölgesinde ikamet etmeye devam eden öğrencilerin, Ankara ve Konya’daki akranları ile gerek Mektebin yazar ve kitapları gerek derslerine dair fikirlerini paylaşabilecekleri ve aynı zamanda da kendilerini yalnız hissetmeyecekleri, duyarlılık içeren bir proje başlatıldı.

whatsapp-gorsel-2023-08-13-saat-19-59-32.jpg

09 Mart 2023 tarihinde başlayan “Mektep Kardeşliği” projesi kapsamında; Adıyaman ve Hatay’da yaşayan ve eğitime olumsuz koşullardan ötürü bir süre ara vermiş bir grup öğrenci ile Ankara ve Konya’daki Mektep öğrencilerinden gruplar oluşturuldu. Ankara ve Konya’dan projeye dahil olan gönüllü öğrenciler, o bölgedeki akranlarıyla irtibat kuracak şekilde eşleştirildi. Devam eden süreçte gerek telefon gerek çevrimiçi toplantılar aracılığıyla iletişim kurmaları sağlandı.

MEKTEP KARDEŞLİĞİ PROJESİNDE YAKLAŞIK 75 GENÇ VAR

Amacı; depremin bölgede yaşayan öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri, akran desteği ile daha rahat atlatmalarını sağlamak olan Mektep Kardeşliği Projesinde yaklaşık 75 genç okul rehber öğretmenlerinin gözetiminde iletişimlerini sürdürüyor.

Bu noktada Anadolu Mektebi; bu duyarlı çalışmayı gerçekleştiren katılımcılar ile “Mektep Kardeşliği Buluşması” planlamış ve deprem bölgesindeki öğrencileri, Konya ve Ankara’daki akranlarıyla yüz yüze buluşturmayı hedeflemiştir. (Buna ilaveten depremden etkilenen Kahramanmaraş ve Osmaniye’den gelen öğretmen, lise ve üniversite öğrencisi ile İzmir’i temsilen gelen katılımcılar ile sayı yaklaşık 85 kişidir.)

16-19 AĞUSTOS'TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Anadolu Mektebi “Mektep Kardeşliği Konya Buluşması” bu hedeften yola çıkarak hazırlanan bir program olup, 16-19 Ağustos 2023 tarihlerinde Konya Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında Ankara ve Adıyaman Anadolu Mektebi öğrencileri eşleştirildi.

Ankara’da Projeye Dahil Olan Okullar ve Programa Gelen Öğrenci Sayıları

1.Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (14 Öğrenci)

2. Pursaklar Fen Lisesi (2 öğrenci)

Adıyaman’da Projeye Dahil Olan Okullar ve Programa Gelen Öğrenci Sayıları

1.Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi, (7 öğrenci)

2.Adıyaman Fen Lisesi, (4 öğrenci)

3.Adıyaman Anadolu Lisesi, (1 öğrenci)

4. TOBB Kız Proje İmam Hatip Lisesi (4 öğrenci)

Proje kapsamında ikinci eşleştirme ise Konya ve Hatay illeri Anadolu Mektebi öğrencileri arasında yapılmıştır.

Konya’da Projeye Dahil Olan Okul ve Programa Gelen Öğrenci Sayıları:

*Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (10 öğrenci)

Hatay’da Projeye Dahil Olan Okullar ve Programa Gelen Öğrenci Sayıları

1.Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi (7 öğrenci)

2. Antakya Lisesi (4 öğrenci)

İlgili Haberler
Etiketler :