Konya'da MÜSİAD rüzgarı

MÜSİAD Konya Şubesi'nin 25. Olağan Genel Kurul Gala Programı gerçekleştirildi. Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, MÜSİAD Konya Şubesi'nin faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Konya'da  MÜSİAD rüzgarı

MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu Gala Programı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve dernek üyesi iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yaptığı konuşmada, Konya'nın 3 milyar doları aşan ihracatı ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan önemli bir sanayi şehri olduğunu söyledi.

'32 SENEDİR KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ'

32 Yıldır istikametle ve kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Asmalı, “Bugün Konya’mızda sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz. Başta Mevlânâ Hazretleri olmak üzere şehrimizdeki merhum büyüklerimizi rahmetle anıyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Hikmet, iffet ve cesaret bizim şiarımızdır. Ancak bu hasletler bizde tam olduğunda istikamet üzere olabiliriz. MÜSİAD olarak 32 senedir istikametle ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.
Küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem yurt içinde Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor, hem de yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine öncülük ediyor. MÜSİAD, küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar, gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından yani sizlerden alan bir kalkınma hareketidir. Bu hareketin mensupları ümitlerini daima diri tutarlar, samimiyetle çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler, Hakka inanırlar halka hizmet ederler, daima aşk ile koşarlar. Dürüstlük bu hareketin mensuplarının esas özelliğidir.” Şeklinde konuştu.

mahmut-asmali.jpg

'KONYA’DA 3’ÜNCÜ TÜRK ARAP İŞ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK'

Yıl içerisinde önemli projelere imza atacaklarını belirten Asmalı, “MÜSİAD; küresel ağımız olan EXPO ve IBF gibi uluslararası çalışmalarımız ve MUSİAD Invest gibi yeni projelerimizle etkin bir ticari diplomasi aktörüdür. Aynı zamanda MÜSİAD’ımız mazlum, mağdur ve muhacirlerin imdadına koşan müşfik bir insani diplomasi kuruluşudur. Başarılı geçen bir yılın ardından, 2023 yılında da önemli projelere imza atmak üzere çalışıyoruz. 2022 yılında Gaziantep’te, 1300’ü aşkın Türk ve Arap iş adamının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2. Türk Arap İş Zirvesi, Ortadoğu’nun en büyük iş forumu olarak tarihimizdeki yerini aldı. Bu yıl, tarım, gıda ve sanayinin merkezi, Selçuklu Devleti’nin başkenti, ticaret ve tarihin buluştuğu şehir Konya’mızda, 3. Türk Arap İş Zirvesini gerçekleştireceğiz.

musiad-konya-3.jpg

5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz “Uluslararası İş Forumu (IBF) 3. Türk Arap İş Zirvesi”, 40 ülkeden 2000’I aşkın iş adamını Konya’mızda buluşturmayı hedefliyoruz. Zirve kapsamında düzenleyeceğimiz İkili İş görüşmeleri ve fuar organizasyonuyla, sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın, uluslararası ticari entegrasyonunu artırmayı istiyoruz. Yine Zirve kapsamında düzenlenecek olan, “Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası” konferansıyla, günümüzün en stratejik konularından biri olan gıda güvenliğine ve gıdanın insan nesli üzerindeki etkilerine dikkat çekerek önemli bir sorumluluğu yerine getireceğiz inşallah. Bu vesileyle, 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Konya’mızda gerçekleştireceğimiz 3. Türk-Arap İş Zirvesine şimdiden tüm iş adamlarımızı davet ediyor, ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stagflasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir.” İfadelerine yer verdi.

img-20230114-wa0102.jpg

'EN ÇOK İHRACAT YAPAN İLLER ARASINDA'

Konya’nın en çok ihracat yapan iller arasında olduğunun altını çizen Asmalı, “Türkiye’nin “Tarım Başkenti” olarak da anılan Konya, son yıllarda sanayide de büyük gelişmeler kaydetmiştir. 40.000’den fazla KOBİ’si ile Türk ekonominin en dinamik şehirlerinden biri olan Konya’nın, kültürel ve tarihi zenginlikleri son yıllarda artan inanç turizmi bilinciyle de kenti şekillendirmekte ve yıllık 2,5 milyon ziyaretçiyle şehrin kalkınmasına büyük oranda katkı sağlamaktadır. Şehrimizle ilgili bir diğer sevindirici gelişme ise şudur: 2022 yılında önceki yıla kıyasla %8,9’luk artış sağlanmış, 3,2 milyar dolar ihracat rakamı ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan illeri arasında 11’inci sırada yer almıştır. Genel kurullar tazelenme ve yenilenme dönemleridir. MÜSİAD olarak gece gündüz koşarak, her kademede sürekli yenilenerek, zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamikliğimizi ve heyecanımızı koruyoruz. MÜSİAD Kadın ve Genç MÜSİAD ile birlikte ailemizi güçlendiriyor, daima etki sahamızı genişleterek derinleştiriyoruz. Sektör kurullarımız ve zengin teşkilat yapımızla ekonomimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz ediyoruz.” Dedi.

musiad-konya-2.jpg

'BU VAZİFELER BİZİM İÇİN KUTSAL EMANETTİR'

Yeni yönetime başarılar dileyen Asmalı, “Şube Genel Kurullarımızın verimli geçmesi bu güçlü yapımızı sürdürülebilir kılmak için çok önemli. Bu itibarla Konya şubemizin genel kurulunun başarılı geçmesini ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen dönem görev alan kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Bu vazifeler bizler için kutsal birer emanettir. Üzerinde hassasiyetle titreyerek ve vakti geldiğinde yeni arkadaşlarımıza devrederek, bu emanetin hakkını ancak verebiliriz. Kardeşlik hukukuna riayet ederek icra ettiğimiz vazifelerimiz, vakıf şuuru ve ahilik bilinciyle ömrümüz oldukça devam edecektir inşallah. MÜSİAD ailesi olarak çok büyük sorumluluklarımız var. Bu hassas dönemde, kişisel ihtiras ve hesapları tamamen terk ederek; hasbî, samimi ve fedakârca milletimiz ve ülkemiz için çalışacağız, üreteceğiz ve Allah’ın izniyle yeni bir şahlanış dönemini hep birlikte başlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni dönemde görev alacak kardeşlerimize tekrar başarılar diliyorum.” Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

konyada-musiad-ruzgari-2.jpg

‘MÜSİAD’LI OLMAK KOLAY BİR YAŞAM TARZI DEĞİL'

MÜSİAD'lı olmanın farklı bir gelenek olduğunu dile getiren Büyükdede, "Hareketlerinizle, davranışlarınızla, verdiğiniz kararlarla MÜSİAD'lı olarak davranmak farklı bir şey, sıradan bir insan olarak davranmak farklı bir şeydir. MÜSİAD'lı olmak kolay bir yaşam tarzı değildir. Bunu yaşayabilmek için de çok şeyimize dikkat etmemiz gerekiyor. Sanayide, iş dünyasında hareketlerinizi ona göre tanzim etmemiz gerekiyor." dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

konyada-musiad-ruzgari-1.jpg

 Muhabir
Etiketler :