Nadas alanları tarıma kazandırılacak

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Bakanlıkca onaylanan 2022 yatırım programı dahilinde "Tahıl Tarımında Yeni Pencere Tritikale Projesi" kapsamında temin edilen % 75'i Hibeli 214 ton sertifikalı ve yerli tritikale tohumluğu 9.500 dekar alanda ekimi yapılmak üzere çiftçile düzenlenen programla dağıtıldı.
Nadas alanları tarıma kazandırılacak

Tohum dağıtım törenine Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Esat AltuntaŞ Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü İsmail Çiftci, Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, Selçuklu ve Tuzlukcu İlçe Müdürleri, İlçe Protokolü siyasi parti temsilcileri, Oda Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende Ilgın Kaymakamı Aytekin YILMAZ, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali ERGİN ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın ERTAŞ'ın protokol konuşmalarının ardından üreticilere tritikale tohumluğu dağıtımı gerçekleştirildi.

nadas-alanlari-tarima-kazandirilacak-1.jpg

3 MİLYON DEKAR ALAN TARIMA KAZANDIRILACAK

İl Müdürü Ali Ergin, nadasa bırakılan 3 milyon dekar alanı tarıma kazandırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Bu bağlamda Konya ilimizde su kısıtına bağlı olarak değerlendirilemeyen ve bu gibi nedenlerle nadasa bırakılan 3 milyon dekar alanımızın değerlendirilmesi açısından tritikale, önem arz etmektedir. Zira tarımsal üretimin en önemli faktörü topraktır. Tarım arazilerinin genişletilmesi çok mümkün olmadığından, üretimin arttırılması ancak verimlerin artırılması veya nadasa bırakılan ve ekime uygun atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile mümkün olabilir. İl Müdürlüğümüzce hazırlanarak Bakanlığımızca onaylanan 2022 yatırım programı dahilinde "Tahıl Tarımında Yeni Pencere Tritikale Projesi" kapsamında 3.000.000 TL bütçe ile yaklaşık 9.500 dekar alanda ekimi yapılmak üzere % 75 Bakanlık finansmanı ile temin edilen 214 ton sertifikalı ve yerli tritikale tohumluğu Ilgın, Emirgazi, Tuzlukçu, Meram ve Selçuklu ilçelerinde toprakla buluşturulacaktır” dedi.

•HATİCE DURSUN

Etiketler :