Piknik için tercih: Sille

Geçtiğimiz yıllarda Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük parklarından biri olan Sille Baraj Parkı piknikçilerin bir numaralı tercihi arasında yer alıyor.
Piknik için tercih: Sille

Selçuklu Belediyesi tarafından tabiatın suyla buluştuğu ve birçok etkinliğin yapıldığı Sille Baraj Parkı piknik yapmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor. Cazibe alanı olan baraj parkta, izci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, iskele, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları yer alıyor.

sille-baraj-park.jpg

‘HERKESE TAVSİYE EDİYORUZ’

Selçuklu Belediyesinin çalışmalarını beğendiğini ifade eden Arif Özkan, “Sille genelde tercih ettiğimiz bir mekan. En son faaliyete geçtikten sonra çok beğenmiştik. Çocuklar, macera parkını çok merak etmişti onun için geldik ve pikniğimizi yapıyoruz. Ben hem Konyalı hem de Konya dışından vatandaşlarımıza buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Eskiden biz de Selçuklu’da oturuyorduk. Burayı çok beğeniyorum yapılanma ve park açısından çok güzel. İyi bir gelişim sağladı. Şuan ikamet ettiğimiz ilçemizde de park yerleri var ama Selçuklu ’da daha kalitelilerini görüyoruz. Hijyen açısından burası çok güzel. Artı manzarası da süper. Burası dağlık bir alan olmasına rağmen yerleşim planlaması gayet uygun. Bir sürü kamelya var. Hafta sonları çok dolu oluyor ama o da normal. Sille bizi mutlu ediyor” dedi.

arif-ozkan2.jpg

‘HER ZAMAN BURAYI TERCİH EDİYORUZ’

Sille’ye gelerek Konya’nın manevi yerlerini keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan İsmail Ünal, "Buranın temiz havası, manzarası, tarihi yerleri çok güzel. O yüzden piknik yapmak için her zaman burayı tercih ediyoruz. Çocuklar buraya geldiklerinde sıkılmıyorlar. Biz büyükler olarak güzel vakit geçiriyoruz,  çocuklarımız da hiç gitmek istemiyorlar. Sadece piknik yapmakla kalmıyoruz. Burada canımız sıkılırsa bir sürü etkinlik var. Selçuklu Belediyesinin çalışmalarından çok memnunuz. Bu tür çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

ismail-unal2.jpg

‘CAZİP BİR PİKNİK ALANI’

Sille’nin çok cazip bir piknik yeri olduğunu dile getiren Cengiz Öney, “Şu Sille'den aman gece geçtim görmedim annem annem diyor türküde. Benim Sille’ye üçüncü kez gelişim ve burayı çok beğeniyorum, çok güzel. Çocuklar için de parkurlar var burada. Sonra aşağıda baraj da çok hoş görünüyor. Bir olumsuz düşüncem var. Sille’yle ilgili değil de, sadece girişte aracımızı park ettikten sonra piknik alanına giderken malzemelerimizi taşırken zorlanıyoruz. O da değerlendirilip belki halkın lehine olabilir. Onun dışında burayı herkese tavsiye ederim. Ben baldızım ve bacanağımı getirdim. Onlar da çok beğendiler, her şey çok güzel”  ifadelerini kullandı.

cengiz-oney.jpg

“SELÇUKLU’NUN ÇALIŞMALARINA GIPTA İLE BAKIYORUZ”

Sille’ye uzun zaman önce geldiklerini ve o günden bu güne çok fazla gelişim gösterdiğini vurgulayan Ahmet Canoğlu, “Ben Sille’ye çok önce gelmiştim. Macera parkı falan yoktu onları da eklemişler. Çok gelişmiş buralar. Biz Konya’da olup da burayı görmediğimize, böyle bir değerimizin farkında olmadığımıza üzüldük. Bundan sonra sık sık gelmeyi düşünüyoruz. Selçuklu’nun hizmetlerini ikamet ettiğimiz ilçeden daha iyi görüyoruz. İlçemizin yerleşimi, konum itibarıyla hizmetleri belki çok göze batmıyor ama Selçuklu’nun çalışmalarına gıpta ile bakıyoruz. Burası çok amaçlı bir yer. Sadece kamelyada oturup piknik yapmaktan ziyade böyle gezmek de çok güzel. Gezi alanı olarak da değerlendirilebilir. Her yönüyle hoşumuza gitti” diyerek sözlerini tamamladı.

ahmet-canoglu.jpg

ek-2-003.jpg

ek-1.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ