Rektör Şahin'in bayram mesajı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Rektör Şahin'in bayram mesajı

Rektör Şahin mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayını geride bırakırken, Ramazan Bayramının dargınların barışmasına, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine, sevgi, saygı ve paylaşma gibi toplumumuz için bütünleştirici unsurların ön plana çıkmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bayramların içinde bulunduğumuz sosyal ve kültürel yapıya, milletimiz için çok önemli olan manevi değerlere doğrudan katkısı oldukça büyüktür. Dini bayramlarımızın mesajı ulusal değil, şüphesiz ki evrenseldir. Böylesi günlerde zengin- fakir, güçlü-güçsüz ve sizden-bizden ayrımı olmadan hep bir arada, kardeşçe yaşamanın güzelliği ortaya çıkmaktadır.

Unutulmamalıdır ki sevgi, saygı ve paylaşma gibi toplumumuzu bir arada tutan temel unsurların ön plana çıktığı bayram günlerinde, dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları had safhaya ulaşırken, bu duygular toplumumuz arasındaki bağı da güçlendirerek bizlere geleceğe umutla bakabilme ışığı aşılamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Selçuk Üniversitesi ailesinin, şehrimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, ülkemizdeki terörün ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşların bir an önce son bulmasını temenni ederim."