Robot tutkunları Konya'ya akın etti

Bilişim ve robotik teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin vizyonu olan ve Akınsoft tarafından kurulan Dünyanın ilk insansı robot fabrikası Akınrobotics, bu yıl dördüncü kez Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen konuklarına kapılarını açtı.
Robot tutkunları Konya'ya akın etti

Robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla hem Türkiye’de hem de uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren AKINROBOTICS’in, eğitime destek kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine robotik teknolojileri anlatmak, onlara yüksek teknoloji konusunda farkındalık kazandırmak için düzenlediği teknik gezi organizasyonları devam ediyor. Teknoloji meraklılarına kapılarını açan AKINROBOTICS, teknik gezi organizasyonlarının dördüncüsünü gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı şehir ve çeşitli eğitim kurumlarından yaklaşık 700 konuğun katıldığı organizasyonda, AKINROBOTICS bünyesinde görevli alanında uzman mühendisler tarafından teknoloji meraklılarına robot yapım süreci, yapay zekâ ve yüksek teknoloji hakkında bilgiler verildi.

2-1-1-028.jpg

“AMACIMIZ EĞİTİME DESTEK”

AKINSOFT olarak 23 yıllık yazılım şirketi olduklarına dikkat çeken Organizasyona AKINSOFT – AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, “Aynı zamanda 9 senedir de AKINROBOTICS olarak yüksek teknoloji insansı robotlar, servis robotları ve tarım robotları konusunda AR-GE faaliyetleri yürütüyoruz. 2 senedir de seri üretimine geçtik. Yeni yeni pazar bulmaya başladı. Kiralama ve satış modelleri ile pazarda yer almaya başladık. Bugün burada bir teknik gezi düzenledik. Amacımız eğitime destek. Bu dördüncüsü. 2 ya da 3 ayda bir olmak üzere bu tür teknik gezileri düzenliyoruz. Bugün Türkiye’nin birçok yerinden okullardan öğrenci arkadaşlarımız ve akademisyenlerimiz geldi. Yapmış olduğumuz yüksek teknoloji robotlarımızı yerinde inceleme fırsatı buluyorlar. Bir anlamda eğitime katkı ve destek programlarımızdan bir tanesi diyebiliriz. Bizim bu programları düzenlemekle öncelikli hedefimiz, teknolojimizi ülkemizin bilim yuvaları olan eğitim kurumları ile paylaşmak ve onların ufkunu açarak neler yapılabildiğini göstermek” diye konuştu.

2-1-4-010.jpg

“DÜNYANIN EN İYİ EPR YAZILIMINA SAHİBİZ”

Akınsoft olarak yazılım üretiyoruz. ERP sektöründe dünyanın en iyi ERP yazılımına sahibiz. 7’ye yakın dile çevrilmiş ve 50’linin üzerinde modülden oluşuyor. Şuan bu ERP çözümümüz 28 ülkeye ihraç edilen bir yazılım. Temel olarak baktığımızda Akınsoft’un gelirleri yazılımda. Biz bir sermaye şirketi değiliz ve herhangi bir devlet desteği de almıyoruz. Sadece kendi yağımızla kavruluyoruz. Ama vizyoner bir şirket olduğumuz için lisanslı robotlar üzerinde çalışma yapacağımızı ve farklı prototipler üreteceğimizi 23 sene önce söylemiştik. 2011 yılında Akıncı 1 olarak ilkini üretmiştik. Tam olarak yürüyemiyordu ama yürüme hareketleri yapıyordu. Akıncı 2 yürüyebiliyordu ama biraz yavaştı. Sonra Akıncı 3 serisini geliştirdik. Dünya, servis robotlarına doğru gittiğinden dolayı yürüyebilen robotlara bir süre ara verdik. Havalimanlarında, AVM’lerde, otogarlarda ve hastanelerde rol alabilecek ve stabil herhangi bir göreve atanabilecek servis robotları üzerine yoğunlaştık. Orada da dünya standartlarını yakaladık. Özellikle yeni havalimanında söz konusu olan Rus robotlarına dur diyebildik. Çünkü Türkiye’de yerli ve milli olarak servis robotları üretiliyor ve gelişmiş teknolojiye sahip. Ses konusunda gelişmiş yapıya sahip” dedi. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR

2-1-2-023.jpg

2-1-3-017.jpg

2-1-5-008.jpg