Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısı'nda ‘15 Temmuz Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisi’ açıldı.
Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısı'nda '15 Temmuz Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisi' düzenlendi. Serginin açılışına Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimi esnasında yaşanan olayların fotoğraf karelerinin sergilendiği alana vatandaşların ilgisi büyük oldu. Fotoğraf sergisi, 20 Temmuz Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

konya-sarraflar-yeralti-carsisi-15-temmuz-sergisi-2.jpg

‘MİLLETİMİZ HAİNLERE GEÇİT VERMEDİ’

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletin birlikteliğiyle püskürtüldüğünü dile getiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “3 yıl önce ülkemiz hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Allah'a çok şükürler olsun ki başaramadılar. Bunda en büyük pay sahibi o gece dik duruş sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onun talimatıyla halkımız sokağa çıktı ve tankların önüne yattı. Bu hain darbe girişimi bertaraf edildi. Cumhurbaşkanımız ve milletimizin birlikteliğiyle ülkemiz bu darbe girişimini püskürtmüş oldu. Dünyada bu birlikteliğin başka örneği yoktur. Bizler bu FETÖ'cü saldırganlara asker demiyoruz. Asker bozuntularıdır onlar. FETÖ'nün uşakları ülkemizi karıştırmak istedi fakat başarılı olamadılar. Halkımız darbe girişimini bertaraf etti” ifadelerini kullandı.

konya-sarraflar-yeralti-carsisi-15-temmuz-sergisi-3.jpg

FOTOĞRAF SERGİSİNE İLGİ BÜYÜK

15 Temmuz’u anmak için Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda fotoğraf sergisi düzenlediklerini kaydeden Mehmet Kuşdemir, “Sarraflar Yeraltı Çarşısı esnafı olarak duyarlılık göstererek böyle bir program düzenledik. ‘15 Temmuz Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisi'ne halkımızın ilgisi büyük oldu. Sergimize başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere şehrimizdeki birçok kuruluş ve protokol iştirak etti. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeraltı çarşımızı bayraklarla donatalım, o gece ortaya çıkan fotoğrafları sergileyelim istedik ve böyle bir duyarlılığı göstermiş olduk. Çok olumlu ve güzel görüşler, tepkiler aldık. İnşallah bir daha böyle bir hainlik ülkemizde olmaz. Vatandaşlarımızın o geceki birlikteliği, bundan sonra kafasında plan yapan hainlere geçit vermeyeceğimizin bir göstergesi oldu. İnanıyoruz ki bu birçok şeyin önüne geçmiştir. Bununla birlikte biz de sergimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

mehmet-kusdemir-001.jpg

konya-sarraflar-yeralti-carsisi-15-temmuz-sergisi-1.jpg

konya-sarraflar-yeralti-carsisi-15-temmuz-sergisi-4.jpg