Süper Lig'de kazan kaynıyor, Konyaspor, lige tutunmak istiyor

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı gibi ateş hattı da alev alev yanıyor. Kasımpaşa’yı yenerek düşme potasından çıkan Atiker Konyaspor ile birlikte 7 takım, kalan 4 haftada lige tutunmak istiyor
Süper Lig'de kazan kaynıyor, Konyaspor, lige tutunmak istiyor

Bu sezon Süper Lig kora kor bir mücadeleye sahne oluyor. Ligin bitmesine 4 hafta kalmasına rağmen ne şampiyon belli ne de düşen 2. ve 3. takım… Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçen Anadolu Kartalı, geriden başladığı lige tutunma yarışında 6 haftada topladığı 11 puanla hayata döndü. Puanını 32’ye çıkartan yeşil-beyazlılar, haftayı 14. sırada tamamlayarak rakiplerine korku saldı.

İÇERİDE 3 DIŞARIDA 1
Sergen Yalçın’ın başarısındaki dikkat çekici detaylardan birisi de fikstür mühendisliğine soyunmuş olması… Konya’da oynanan maçları kazanan ekibimiz, Osmanlı ve Antalya ile deplasmanda oynanan mücadelelerden 1 puan kopartarak yaraya tampon yaptı. Her maça galibiyet parolasıyla çıkan Sergen Yalçın, deplasman maçlarında takımın galibiyete kenetlenmesi için beraberlik primini de bir hayli düşürdü.

SAVUNMA TOPARLANDI 
Ligde çıktığı 5 maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Anadolu Kartalı’nda başarının gizli mimarlarından biri de hiç kuşkusuz savunma hattı. Kalesini 5 maçtır gole kapatan yeşil-beyazlılar, bu süreçte 9 kez de gol sevinci yaşadı. Kaleci Serkan Kırıntılı’nın da formda bir dönem geçirmesi Anadolu Kartalı’nın yükseliş dönemine geçmesine vesile oldu.

RAKİPLERİ KORKU SALDI
Atiker Konyaspor’un müthiş çıkışı rakipleri de tedirgin etti. ‘Konya kümeye’ diyen birçok takımı hayal kırıklığına uğratan yeşil-beyazlılar, fikstür dezavantajı bulunan Antalyaspor, Alanyaspor, Gençlerbirliği, Akhisarspor, Bursaspor ve Yeni Malatya’yı ateş attı. Kulislerde ise bir Ankara takımı ve bir Antalya takımının düşeceği konuşuluyor.

MÜTEVAZI ÇAĞDAŞ!
Atiker Konyaspor'un yükselişinde kuşkusuz en büyük paylardan biri teknik heyetin. Teknik direktör Sergen Yalçın ve ekibi, yaptığı analizler, taktik ve oyun planlarıyla yeşil-beyazlı ekibin başarısında önemli bir role sahip. Yardımcı Antrenör Çağdaş Atan ise bu konuda oldukça mütevazı bir açıklama yaptı. Atan, "Bizim ön planda olma gibi bir durumumuz ve isteğimiz yok. Ortada bir başarı olacaksa altında oyuncularımızın imzası olacak. Biz sadece var olan potansiyeli ortaya çıkarıyoruz. Kasımpaşa maçında yine çok iyi savaşan çok pozisyona giren 5. arka arkaya maçta da gol yemeyen takımımızı galibiyetten ötürü teknik ekip olarak kutlarız" ifadelerini kullandı.

VELİ ÖZKAN / YENİ HABER GAZETESİ