Tahir Büyükkörükçü İHL Amman yolcusu

Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi altı haftalık Arapça dil eğitimi için 56 öğrencinin katılımı ile Ürdün’ün başkenti Amman’a gitti.
Tahir Büyükkörükçü İHL Amman yolcusu

     Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi altı haftalık Arapça dil eğitimi için 56 öğrencinin katılımı ile Ürdün’ün başkenti Amman’a gitti.

     Yolculuk öncesi öğrencilerin ailelerinin katılımı ile bir uğurlama programı düzenlendi. Programa Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan Yakışır, Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca katıldı.

     Kuran’ın dili olan Arapçayı öğrenmek için yola çıkan öğrencilerinin önemli bir faaliyet yaptıklarını söyleyen Tahir Büyükkörükçü okul müdürü Mehmet Avcı, dünyanın en çok konuşulan Arapçayı öğrenmek için Amman’a gönderdikleri öğrencilerinin geleceklerine de yatırım yaptıklarını ifade etti.

            Okul Müdürü Avcı; “Okul öğrencilerinin kısa bir sürede okuma, anlama, konuşma muhakeme etme yeteneklerini en üst seviyeye çıkardılar. Geriye alanda bu dilin konuşulması, pratik edilmesi eksik kalmıştı. Çok şükür bu kutlu yolculuk ile de eksik kalan son halkayı öğrencilerimize tamamlatmış olacağız inşallah. 2014 yılında açılan okulumuz ilk mezunlarını bu yıl verecek. Böylece hem YKS’de güzel bölümleri kazanırken, Arapça dil eğitimi ile de dil sorununu çözmüş olacağız

            İlahiyatçı-İşadamı Mustafa Koruyucu konuşmasında;  “İslami ilimleri doğru öğrenmede Arapça çok önemlidir. Genç yaşta öğrencilerimiz bu güzel yola çıkmışlardır.Biz elimizden gelen desteği vereceğiz ve sayıların daha da artmasını sağlayacağız inşallah” dedi.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise ilim dili olan Arapça’nın konuşulduğu merkezlerde öğrenilmesinin, bir öğrenci için büyük bir fırsat olduğunu, öğrencilerin üniversite hayatına büyük katkı yapacağını, ellerinden geldiği ölçüde bu konuya destek vereceklerini, bu işe emek veren aile ve okul idarecilerinin tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Konya müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile öğrenciler Amman’a uğurlandılar. 18 Haziran-1 Ağustos arası dil eğitimi alacak öğrencilere okuldan 56 öğrenci katıldı.

whatsapp-image-2019-06-18-at-15-39-46.jpeg

whatsapp-image-2019-06-18-at-15-39-25.jpeg

whatsapp-image-2019-06-18-at-15-39-40.jpeg

whatsapp-image-2019-06-18-at-17-28-00.jpeg