Uğur İbrahim Altay: Türkiye çok kritik bir eşikte

Türkiye’nin referandum süreci ile birlikte çok kritik bir eşikte bulunduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Vatandaşa ne zaman gittiysek bize hep doğruyu söyledi. Bu referandumda da en doğruyu söyleyecektir” dedi.
Uğur İbrahim Altay: Türkiye çok kritik bir eşikte

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Ramada Otel’de Yeni Haber gazetesi ekibi ile bir araya geldi. Başkan Altay, gündem ve çalışmalarıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin referandum süreciyle çok önemli bir eşiği atlamak üzere olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ülke olarak çok önemli bir yılı geride bıraktık. Aslında 2016 hiç kimsenin hatırlamak istemeyeceği bir yıl oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin feraseti ve cesaretiyle bu süreç tamamlandı. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. Öncelikle AK Parti ve MHP milletvekilleri başta olmak üzere meclisimize, anayasa değişikliğini meclisten geçirdikleri için teşekkür etmek gerekiyor. Çok zor bir süreçti. Ben bu sürecin daha zorlu geçeceğini düşünüyordum. Türkiye büyük bir değişikliğe gidiyor ve bu değişikliğe karşı hem içerde hem de dışarda ciddi bir baskının olacağını belliydi. Mecliste zaman zaman gerilim artsa da çok uzun ve yoğun bir çalışmayla bu süreç tamamlandı. Konya milletvekillerimiz de çok gayretli bir çalışmaya imza attılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın da onayı ile ufukta Nisan ayı başı gibi bir referandum görünüyor. Biz vatandaşa ne zaman gittiysek bize her zaman doğruyu söyledi. Bu referandumun da bu şekilde olacağını ümit ediyoruz.  Bu dönemde belki de her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Çünkü Türkiye çok önemli bir eşiği atlamak üzeredir.” dedi.

“BU TÜRKİYE İÇİN YAPILMIŞ BİR DEĞİŞİKLİKTİR”

Referandum ile birlikte Türkiye’nin her anlamda bir istikrar yakalayacağını aktaran Altay, “ABD seçimleri ilk olarak 1789 yılında yapılmış. O günden beri her 4 yılda bir Kasım ayının ikinci salı günü seçimler gerçekleştirilmiş. Biz de ise Cumhuriyetin kuruluşunun üstünden 100 yıl geçmemiş ama 65. Hükümeti kurmuşuz. Referandumla birlikte aslında her 5 yılda bir Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçim sistemine de geçmiş olacağız. Bu çok önemli bir değişikliktir. Demokrasinin temel şiyarı olan halk kendisine uygun, kendisi gibi bir yönetici tarafından yönetilecek. Cumhurbaşkanının vatandaşların oylarıyla seçilmesiyle birlikte aslında bir sistem değişikliği olmuştu. Bundan sonra da Türkiye seçilmiş bir liderle yoluna devam edecek.  Bu değişikliğin sadece Recep Tayyip Erdoğan için yapılmış bir değişiklik olmadığını iyi anlatmak gerekiyor. Bu Türkiye için yapılmış bir değişikliktir. Cumhurbaşkanımız zaten ilk seçildiği günden itibaren tüm yetkilerini kullanacağını, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğini ifade etmişti. AK Parti’nin de çok üstün olduğu bir parlamentoda da zaten bir problem çıkmayacağı aşikardı. Ancak ilerde doğabilecek problemler, çelişkiler de bu düzenleme ile ortadan kalkacaktır. MHP’nin de anayasa değişikliği sürecindeki duruşunu takdir etmek gerekiyor. Özellikle Devlet Bahçeli’nin devletin bekası için yaşanılan süreçte göstermiş olduğu cesaret takdire şayandır. İnşallah referandum sürecinde de birlikte hareket edilerek çok yüksek oranda bir “Evet” ile bu iş tamamlanacaktır.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN BU SÜRECİ SAHİPLENMESİ GEREKİYOR”

Referandum çalışmaları ile ilgili olarak da konuşan Altay, “Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçmesi ile ilgili olarak bir süreç artık tamamlandı. AK Parti Genel Merkezi de referandum ile ilgili bir strateji üzerinde çalışıyor. İki hafta sonra Başbakanımızın da katılımıyla tüm belediye başkanların katılacağı bir toplantı planlanıyor. Üst yönetim stratejiyi belirledikten sonra bizler de bunu anlatmak için en üst düzeyde gayret edeceğiz.  AK Parti kurumsal bir çalışma yapacaktır. Bugüne kadar hep öyle oldu. Şunu da gördük ki bundan önceki kampanyalarda hep üstüne koyarak devam ettik. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin ve stratejilerinin büyük payı var. Kendisi meydanlara indiğinde hava bir anda değişebiliyor. Tek endişem yüzde 51’lik oyun yetiyor olmasının oluşturabileceği rehavet ortamıdır. Keşke referandumdan çok daha yüksek oranlarda yüzde 65-70-80’lerde bir mutabakat çıksın. Bu işin bir geri dönüşü yok. Referandumdan olumsuz bir sonuç çıkarsa bu konunun tekrar gündeme gelmesi çok zor. Hatta yeniden bir genel seçim sonucu bile ortaya çıkabilir. Onun için de herkesin bu süreci sahiplenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“KIŞIN HER ŞEYİN OPTİMUM OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kar yağışlarına bir bereket olarak bakılması gerektiğinin altını çizen Altay, “Kış şartlarında her şeyin optimum olması mümkün değildir. Kar yağdığında işe gitmek için evinizden bir miktar erken çıkmanız, zaman zaman toplu ulaşım araçlarını kullanmanız gerekiyor. Olayın bereket yönünün çok daha önemli ve kıymetli olduğunun da unutulmaması gerekiyor. Kar sadece bir kez değil, 20-25 santimetre kalınlıkla 4 kez yağdı ve biz de şehri 5 kez temizledik. Sadece caddeleri değil, okul bahçelerini, hastaneleri de temizledik. Bununla ilgili mutlaka bazı şikâyetler de oluştu. Ara sokaklarla ilgili bazı problemler ortaya çıksa da toplu ulaşım araçlarının güzergâhlarında ve ana arterlerde çok ciddi bir sorunlar yaşanmadı. Ara sokaklarda park edilen araçlar bu bölgeleri temizlememize engel oldu. Özellikle iş makineleri ara sokaklara neredeyse hiç giremediler. Vatandaşımızın da bu konularda anlayışlı olduğunu ve çalışmalarımızı takdirle karşıladığını düşünüyorum. Bundan sonra işin bereket yönüne bakmak gerekiyor. Konya ovası son dönemde hiç olmadığı kadar yağış aldı. İnşallah bu yağışların baharla birlikte bir bereket olarak yansımaları olacaktır. İnşallah referandumdan sonra da çiftçimizin yüzü, Konya’nın yüzü güler.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ