Yeni dönemde Selçuklu’ya önemli yatırımlar geliyor! 7 önemli proje

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu’nun geleceğini şekillendirecek projelerini gazetemiz ile paylaştı.
Yeni dönemde Selçuklu’ya önemli yatırımlar geliyor! 7 önemli proje
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu’nun geleceğini şekillendirecek projelerini gazetemiz ile paylaştı. Pekyatırmacı, 5 yıllık süreçte; eğitim, aile, kültür, spor, ulaşım, kentsel dönüşüm ve turizmle ilgili olan; Selçuklu Aile Gelişim Merkezi, Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi, Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi başta olmak üzere bunun gibi birçok önemli yatırımı Selçuklu’ya kazandıracaklarını söyledi.
 
s-6.jpg
 
31 Mahalli İdarelere Seçimleri’nde alınan sonucun Selçuklu için güzel bir sonuç olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yeni dönemde Selçuklu’da çok önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, “Üretilen bütün hizmetlerle beraber, yapılması gereken çok hizmet var. Yol, çevre düzeni, temizlik, altyapı gibi belediyecilik hizmetlerinin yanında, bundan sonraki süreçte ilçemizde sosyal, kültürel, spor, eğitim alanında önemli yatırımlar yapacağız. 72 tane mahallemiz var, bu mahallelerimizin yarısı merkez mahalleler, yarıya yakını da dış mahalleler. Kırsaldaki mahallelerimize de çok hizmet götürüyoruz. Oraların hem sosyal hem de fiziki yapılarını sürekli geliştiriyoruz. Bu hizmetlerimiz yine devam edecek” dedi.
 
s-3.jpg
 
“SEDEP BÜNYESİNDEN YENİ MARKALAR DOĞACAK”
 
Selçuklu Belediyesi’nin marka değerleri oluşturduğunu söyleyen Pekyatırmacı, “Başta SEDEP olmak üzere eğitim alanında oluşturduğumuz çok önemli bir markamız var. Bu markanın artık ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmiş bir oluşumu var. Bütün yayınları MEB tarafından oluşturulup, basılıyor. Biz SEDEP’in sürekliliği için, bünyesinden yeni markalar çıkarmasını istiyoruz. Bu kapsamda da oluşturduğumuz Tabiat Okulu projesinin pilot uygulamasını Sille’de tamamladık. Önümüzdeki süreçte, Selçuklu’daki bütün okullarımızı Tabiat Okulu’nda ağırlayacağız. Çocuklarımız için çok verimli bir çalışma yürütüyoruz. Onun dışında çocuk kütüphanemizi tamamladık, inşallah açılışını yapacağız. Tasarım Sanat Atölyesi çalışmalarımız ise devam ediyor. Proje çalışması bitti, ihalesini yapıp onu da hayata geçireceğiz. Bunlar örnek projeler. SEDEP’le ilgili olarak ürettiğimiz farklı projeler var. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili gelişmeleri ilan edeceğiz. Bu konuda Milli Eğitim’le işbirliği yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
 
s-1.jpg
 
“SPORCU SEÇME VE YETİŞTİRME MERKEZİ AÇACAĞIZ”
 
Selçuklu Belediye Spor Kulübü’nün Türkiye’deki en büyük amatör spor kulüplerinden biri olduğunun altını çizen Pekyatırmacı, “Konya’da ilk olacak sporcu seçme ve yetiştirme merkezini Selçuklu’ya kazandıracağız. Selçuklu Belediyespor’u nasıl geliştirebileceğimiz noktasında çalışmalar yapıyoruz. Spor okullarımızı geliştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Hedefimiz Konya’da spora olan ilgiyi ve sporcu sayısını artırmak noktasında. Asıl hedefimiz sporcu sayısını artırmak çünkü herkes spor yapabilir ama herkes sporcu olamaz. Profesyonel anlamda sporcular yetiştirip, özellikle de Milli Takım’a sporcu yetiştirip, Olimpiyatlara sporcu göndermeyi hedefliyoruz. Genç nüfusumuz içindeki yetenekli sporcuları mutlaka keşfedip bu konuda değer üretmek istiyoruz” diye konuştu.
 
s-5.jpg
 
“SELÇUKLU MEDENİYETİ TARİH VE KÜLTÜR MÜZESİ’Nİ YAPACAĞIZ”
 
Selçuklu medeniyetinin bütün izlerini taşıyan ve gelen misafirlere de bu izleri gösterebilecekleri büyük bir Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi’ni Selçuklu’ya kazandırmak istediklerini söyleyen Pekyatırmacı, “Biz Selçuklu medeniyetine 200 yıl başkentlik yapmış kadim bir şehriz. Bizim Selçuklu medeniyetine bir borcumuz var. Bu borcu ödemek anlamında çok sayıda sanatsal ve kültürel faaliyetler icra ediyoruz. Bunlardan çok daha fazlasını ortaya koymak adına; Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi ile ilgili olarak proje çalışmamızı başlattık. Önümüzdeki dönemde uygun bir yer seçimi ile birlikte Konyamıza böyle bir müzeyi kazandıracağız. Gelen misafirlerimiz burada Selçuklu medeniyeti ile ilgili olarak hem kültürel anlamda, hem sanatsal anlamda, hem mimari anlamda ortaya konulan bütün eserleri görebilecekler” dedi.
 
s-2.jpg
 
“SOSYAL TESİS YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
 
Selçuklu Belediyesi’nin sosyal tesis yatırımlarının da artarak devam edeceğini söyleyen Pekyatırmacı, “Mahalle konakları, sosyal tesisler, kapalı pazarlar, spor tesisleri, kapalı spor salonları gibi yatırımlarımız da devam ediyor. Yine anaokullarımızı yapmaya da devam ediyoruz. Anaokullarından 4 tanesini teslim ettik, 3 tanesinin de yapım süreci devam ediyor. Aile Sağlığı Merkezleri’nin yapımına da devam ediyoruz. 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bitti. Bu merkezimizin üst katında ise sağlıklı yaşam merkezimiz var. Burada, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sosyolog gibi uzmanlarımızdan oluşan çok güzel bir ekip var. Bütün vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyorlar” diye konuştu.
 
“SELÇUKLU AİLE GELİŞİM MERKEZİ AÇILACAK”
 
Yeni dönemde Selçuklu Aile Gelişim Merkezi adı altında büyük bir aile merkezi oluşturmak istediklerini ifade eden Pekyatırmacı, “Çünkü artık günümüzde aileler çekirdek aile olarak bireysel anlamda hayatlarını devam ettiriyorlar. Maalesef çekirdek ailelerin içerisinde de aile bireyleri birbirlerinden kopuk yaşıyorlar. Herkes bireyselleşmiş durumda. Bu aile bireyleri dışarıyla irtibat kuramadıkları gibi kendi içlerinde de bir irtibat kuramıyorlar. Biz aile yapısını ve aile içi iletişimi güçlendirmeyi arzuluyoruz. Hem ebeveynler hem de çocuklar birlikte buradan hizmet alacaklar. Burada aile ile ilgili her şey olacak. Bu merkezde; evlilik öncesi eğitimler, evlilik sonrası çiftlerin burada bilgilendirilmesi, doğum öncesi ve doğum sonrası genç annelerin bilinçlendirilmesi, aile içerisinde ortaya çıkan sorunları çözümü noktasında eğitimler verilecek. Psikolog, sosyolog, pedagog gibi uzmanların görev aldığı bir merkez olacak. Bunların yanı sıra aile bireylerinin birlikte faaliyetler yürüteceği alanlar olacak. Bu atölyelerimizde anne ile kızı, baba ile oğlu, ya da tüm aile birlikte aktivite gerçekleştirecek. Bu merkeze giren herkes kendine bir yer bulacak, hangi konuda desteğe ihtiyaç duyarsa o ihtiyacı giderilecek. Bu projede; İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim ve akademisyenlerimizle birlikte çalışma yürütüyoruz. Bu, bütün paydaşların içerisinde olduğu büyük bir organizasyon. Bu merkez için hazırlıklarımız şuan devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi istiyoruz” dedi.
 
“YENİ ANA ARTERLER OLUŞTURACAĞIZ”
 
Selçuklu’da ulaşımla ilgili ortaya çıkan sıkıntıların, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çözülmesi için bazı çalışmalar yürüteceklerini belirten Pekyatırmacı, “Yeni ana arterler oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Onunla ilgili planlamamız da bitti, uygulamaya geçeceğiz” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANIMIZ VAR”
Kentsel dönüşümle ilgili olarak Türkiye’de örneği olmayan yeni bir proje ortaya koyacaklarını ifade eden Pekyatırmacı, “Önümüzdeki dönem Selçuklu için bu konuda da çok verimli bir dönem olacak. Kentsel dönüşümle ilgili olarak çok ciddi çalışmalarımız var. Birinci önceliğimiz şu anda Eski Sanayi ve Karatay Sanayii’nde başlayan dönüşüm. Bu proje zaten Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Bunula beraber özellikle Sille Yolu’nun sağında solunda kalan bölgede, Akıncılar ve Esenler Mahallelerinde bu dönem kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili olarak hem Büyükşehir Belediyesi ile hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Orada hemşehrilerimizin beklentilerini de karşılayacak şekilde ve bütün Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde bir dönüşüm faaliyetini gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm alanında bugüne kadar yapılan işler hep yerinde dönüşüm mantığı ile yürütüldü. Biz burada örnek bir çalışmayla, yapılacak dönüşümün kendi bölgesine de bir katkı sunacak şekilde; sosyal alanlarıyla, park alanlarıyla, diğer kültürel alanlarıyla, bulunduğu bölgeye de değer katacak şekilde olması için çalışıyoruz. Dönüşüm anlamında Selçuklu’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm master planı çalışması çerçevesinde farklı alanları da bu kapsamın içerisine sokabiliriz. Bunula ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
 
s-8.jpg
 
“İNSANLAR KONYA’YA, SİLLE’Yİ GÖRMEK İÇİN GELECEKLER”
 
Sille’de sit alanı içerisindeki bütün yapıları ayağa kaldırmak istediklerini vurgulayan Pekyatırmacı, “
Sille’de bugüne kadar çok iş yapıldı. Bütün tarihi eserlerin restorasyonu neredeyse tamamlandı. Ama Sille’nin her tarafı tarih. Orada sadece tarihi eserlerin restorasyonu ile iş bitmiyor. Sille’nin taşı toprağı her tarafı tarih. Bu anlamda, Sille’de çok ciddi bir planlamamız var. Önümüzdeki süreçte bunlar yavaş yavaş ortaya çıkacak. Oluşturduğumuz bazı projeler var. Yeni planladığımız işler var. Bu konuda lamamız gereken bazı meclis kararları var, bu kararları aldıktan sonra ilan edeceğiz. Sille’yi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Konya’ya insanlar Sille’yi görmek için gelecekler. Yani Konya’ya gelen Sille’yi görmeyecek, Konya’ya insanlar Sille’yi görmek için gelecekler” diyerek sözlerini bitirdi.
SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ