Yeni Haber sormuştu, bugün istifa etti

Yeni Haber sormuştu, bugün istifa etti

15 Temmuz gecesi girişilen darbe kalkışmasıyla gözler bir kez daha Fetullahçı Terör Örgütü’nün üzerine çevrildi.  Kamuoyu, bu saatten sonra örgüte gizli yada aleni destek veren kuruluşlar, örgütler, yapılar yada kamu kurumları içindeki yuvalanmalar için neler yapılacağı sorusunun yanıtını bekliyor. Bu noktada da gözler Konya’da adeta bir üst olarak kullandıkları Konya Barosuna gözler çevrildi. Bugün Baro'da sıcak gelişmeler yaşandı ve Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan görevinden istifa etti.

YAPININ TETİKÇİLERİ YENİ HABER’E SAVAŞ AÇTI

Her şey 6 Kasım 2014 Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan'ın kazandığı Baro seçimleri öncesinde başladı. Fevzi Kayacan’ın Fetö/PDY’nın bir parçası olduğunu söyleyip asla bu isimin Baro Başkanlığnını önünün alınması gerektiğini düşünen ve aralarında Yeni Haber gazetesinin de bulunduğu küçük bir kesimle, malum kesimle çıkar ilişkileri içinde bulunan diğer kesimin mücadelesiydi. Mücadeleyi Fevzi Kayacan ve ekibi kazandı. “Gerekirse bir milyon verin, bir lira tazminat kazanın” emrinin gereğini yerine getirmeye çalışan Baro Başkanı Fevzi Kayacan ve saz arkadaşı Özgür Solak gibi malum yapının tetikçileri, örgüte karşı duran herkese karşı amansız bir savaş yürüttüler. Bu savaşta da en çok Yeni Haber gazetesini hedef almışlar ve bizi defalarca mahkum ettirmişlerdi.

YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ HAYRETTİN ATAK BUGÜNKÜ YAZISINDA

KONUYU DERİNLEMESİNE ELE ALDI >> Okumak için tıklayın

fevzi-kayacan.jpg

ONURLU SAVAŞIMIZIN, ONURLU TARİHÇESİ        

Baro Başkanı Fevzi Kayacan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretlerle dolu açıklaması Oda TV’ tarafından haber yapılmış ve aynı açıklamalar bizim tarafımızdan da haberleştirilmişti. Oda Tv haberi için hiçbir şey yapmayan Kayacan, Yeni Haber gazetesi için defalarca  şikayette bulundu ve her bir şikayetini mahkemeye taşıdı. Yeni Haber gazetesini ve Yeni Haber Gazetesinin mücadelesini madden ve manen kıskaca almaya yönelik planlanan bu mahkemeler bizi yıldırmadı ve o dönem her şikayette daha çok bu durumun üzerine gidip haberler yapıp para cezalarına maruz kalmıştık. Aynı yöntem Fevzi Kayacan’la aynı görüşleri savunan Avukat Özgür Solak tarafından da denendi ve aynı mahkemeler aynı cezaları onun yoğun uğraşlarıyla da vermekten çekinmediler. Halen bugün bile Yeni Haber gazetesi olarak o mücadelenin bedelini ödüyoruz.

resmi--(1).jpg
resmi--(2).jpg

EN ÇOK BEDEL ÖDEYEN ‘YENİ HABER’ GAZETESİ OLDU

O dönem yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili yapılan açıklamada “Yezidiler sırçalı köşklerinde, paha biçilmez saraylarında yaşıyor ve halen zulmediyor dünyanın dört bir yanında hakkı temsil eden ve savunan Hüseynilere. Suskunuz, tıpkı bizden öncekiler gibi. Hüseyniler kurbanlıklar gibi kesilirken, topraktan kan fışkırırken, başlar önümüze atılırken, suskunuz işte” ifadelerini kullanılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ima edilerek yapılan bu açıklama sonrasında kamuoyu vicdanını da gözeterek bunu sayfalarımıza taşımamıza rağmen Konya’dan gerekli desteği görememiş ve tekzip yayınlama cezasına çarptırılmıştık.  Fevzi Kayacan ve Özgür Solak bizi ayrı ayrı mahkemeye verdi ve gazetemiz ayrı ayrı cezalara çarptırıldı.  Haklılığımızın gün gibi açık olduğu bir ortamda ceza ödemeye mahkûm edildik.

baro-abisi.jpg

VATANDAŞ ONLAR İÇİN NELER YAPILACAĞINI MERAK EDİYOR

O dönemde tüm bu yaşananlara rağmen Konya’nın önde gelen bürokratları, siyasetçileri bu açıklamalara tepki vermek ya da bizim yanımızda durmak şöyle dursun Fevzi Kayacan ve Özgür Solak’la iş yapmaya ve yaptırmaya devam ettiler.   Konya Baro Başkanlığı seçimlerinde de Fevzi Kayacan ve ekibiyle tek mücadele eden medya kuruluşu Yeni Haber olmuştu. Defalarca uyarmamıza rağmen, tehlikeyi haber vermemize rağmen ispatımız ve delilimizin olup olmadığı sorgulandı. Ayrıca o dönemin siyasetçileri ve bürokratları ellerinde deliller olmadan bu isimlerin paralel bağlantılarının olmadığına ve kendilerine güvendiklerini söylediler.  Şu anda darbe kalkışmasının ardından binlerce asker ve polis gözaltına alınırken acaba ne tür deliller kullanıldı? Bir darbenin en çok karşısında durması beklenen Yargı’nın en önemli ayağı olan Baro ve ona bağlı avukatların darbe karşısında durup, darbeye ve destekçilerine lanet okumaları gerekirken ortada yoklarsa. Yapılan açıklamalar ve gösterilen tepkilerle malum yapının yanında yer aldıklarını her fırsatta dile getiriyorlarsa. Özgür Türkiye’nin yanında yer almak yerine, malum yapının düşüncelerini savunmaktan geri durmuyorlarsa. Kamuoyu yetkili kurumlar hala neyi bekliyor? Sorusunu düşünmeden edemiyor. Şu anda geç kalınmış olsa da bu konuda bir şeyler yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Gerçeklerin bugünlerde biraz geç de olsa ortaya çıkmış olması sevindirici ancak bunlar 208 kişi hayatını kaybetmeden olabilirdi. Böyle bir acı tecrübe hiç yaşamayabilirdik. En azından bu sefer hızlı hareket etmekte fayda var. Yoksa elini taşın altına koymaktan çekinenler ve kendisiyle çıkar ilişkilerini sürdürenler Fevzi Kayacan’ın görev süresinin dolmasını ve yaşanan tüm olayların üstüne bir sünger çekilip unutulmasını bekleyecek. Ancak Yeni Haber unutturmayacak…  

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER