Yöresel lezzetler Konya’da buluştu

7 Aralık’ta başlayan Yöresel Ürünler Pazarı yoğun ilgi görüyor. Tarhanadan Gaziantep fıstığına, pastırmadan mantıya, zeytinyağından cevizli sucuğuna birçok lezzet Yöresel Ürün Pazar’ında Konyalıları bekliyor.
Yöresel lezzetler Konya’da buluştu

‘’Üreticiden Tüketiciye’’ sloganıyla Konyalıları farklı yörelerin lezzetleriyle buluşturan Novada Outlet alışveriş merkezi, ziyaretçilerini bekliyor. 7 Aralık’ta başlayan Yöresel Ürünler Pazarı 17 Aralık saat 22.00’a kadar ziyaretçilerini beklemeye devam edecek. Yöresel ürünlerde, Çankırı tuzundan Gaziantep fıstığına, pastırmadan mantıya, zeytinyağından cevizli sucuğuna birçok lezzet Konyalıları bekliyor. Her zamankinden farklı olarak muz, kestane, nar, portakal gibi ürünlerinde geldiği Yöresel ürün pazarı her seferinde yoğun bir ilgi görüyor.

yoresel-(15).jpg

KONYA DAMAK TADINI BİLİYOR

Gaziantep’in yöresel ürünlerini tanıtmak için gelen Gül Aktar Baharat ve Fıstıkçılık sahibi Sezai Yılmaz, “9.kez geliyoruz. Gaziantep’in yöresel ürünleri olan ceviz, fıstık, patlıcan, biber, kabak kuruları, ev yapımı salçalarımızı getirdik. Konyalıların ilgisinden çok memnunuz. Konya’da belirli bir müşteri kitlemiz oluştu. Ürünlerimiz organik olduğu için insanlar yoğun talep gösteriyor. Sadece Konya değil Türkiye’nin birçok ilindeki fuarlara katılıyoruz. Bunların arasında Konya’nın ayrı bir yeri var. Yemek kültürü olan bir şehir olduğu için damak tadını iyi biliyorlar” diye konuştu.

img_5943.jpg

BİR ŞİFA KAYNAĞI; TARHANA

Uşak tarhanasını tanıtan Aysel Özer ise “Tarhana, erişte, çeşni satışı yapıyoruz. Altıncı kez geliyorum. Uşak tarhanasının özelliği içerik olarak diğer tarhanalardan daha farklı olmasıdır. İçinin malzemesi sebzesi çok bol. Diğer tarhanalarda iki üç çeşit varken Uşak tarhanasında kırmızı, yeşil biber, nane, soğan yoğurt gibi C vitamini değeri yüksek olan her şey var. Birde mayalı hamurda 21 gün bekletilmesi de ayrı bir özelliğidir. Kışın yediğinizde vücudu hastalıklara karşı koruyor. Başlı başına bir şifa kaynağı. Konyalıların ilgisinden de memnunuz. Müşterilerimizde tarhanamızdan memnun. Antibiyotik değeri çok yüksek. Vücuda bağışıklık kazandırıyor. Günde bir defa olsa tarhana çorbası tüketilmeli çünkü sağlıklı bir yiyecek” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2017-12-16-at-13.42.53.jpeg

HİZMET VE KALİTEYİ KONYA’NIN AYAĞINA GETİRDİK

Kayseri’den gelen ve 25 yıldır pastırma, sucuk sektöründe olan Fatih Özcan ise Konya’ya 4 .kez gelişimiz. Konya’nın ilgisinde gayet memnunuz. İnsanları bizi sucuk ve pastırmalarımızı seviyor. Kayseri’ye özgü özel ev yapımı mantı, çorbalıklar var. Mantı, pastırma ve sucuk Konyalılar tarafından ilgi görüyor. Kayseri’deki sattığımız fiyattan aynı hizmet ve kaliteyi Konyalıların ayağına getirdik” dedi.  Adana’da 6.kez fuara gelen Mehmet Kul da “İnsanların Gözlerinin önünde helva,tahin, cezerye, Maraş sucuğu üretip halkımıza sunuyoruz. Konyalıların ilgisinden memnunuz” dedi.

TAMAMEN ORGANİK VE YERLİ ÜRETİM

Erzincan’ın yöresel ürünlerini tanıtan İbrahim Demirbüken de “İlk fuardan beri geliyoruz. Erzincan tulum peyniri, yayık tereyağı, balını getirdik. Özellikle balımız organik sertifikalı baldır. Yine Erzincan’ın yöresel ürünlerini Konya halkının beğenisine sunuyoruz. Konya’nın ilgisi çok güzel ve insanları damak tadını biliyor. Böyle olunca da hem onlar memnun oluyor hem de biz memnun oluyoruz. Biz üretici firmayız. Kendi mandıramızda bu ürünleri üretiyoruz. Aynı zamanda internet üzerinden Türkiye’nin her yerine satış yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜRÜNLERİN DOĞAL OLMASI TERCİHTE EN BÜYÜK SEBEP

Mersin’in Gülnar ilçesinden gelen Ayşe Kurşun da “İlçemizde olan ürünleri  tanıtmak amacıyla fuarlara gidiyoruz. Keçi boynuzu pekmezi, tozu, satıyoruz. Doğal olarak kendimiz yapıyoruz ve buraya gelip Konyalıların beğenisine sunuyoruz. İkinci kez geliyoruz. Konyalıların ilgisinden çok memnunuz. Organik ürünler olduğu için çok beğeniliyor. Yine nar ekşisi üretimi yapıyoruz. Nohutları da pişirip ıslatıp tandırda kavurup doğal çerez olarak satıyoruz” dedi.  Gümüşhane’nin doğal ürünlerini Konyalıların beğenisine sunduklarını ifade eden Muhammet Gündoğdu ise “Gümüşhane’nin kömesini getirdik. Ayrıca Kuşburnu, kayısı pestili de meşhurdur. Burada tanıtıyoruz. Konyalıların ilgisi de var” diye konuştu.

HAKİKİ EZİNE PEYNİRİ DE BURDA

Çanakkale yöresinden Ezine peynirini tanıtan Kemal Çetin ise “Ezine peynirinden olan Ezine Peynirciler Derneği’nin logosunu tanıtıyoruz. Normalde üretilen bütün sert peynirlere ezine peyniri deniliyor. Ama ezine peynirinin özelliği kaz dağlarında yetişen otlarla beslenen hayvanların sütüyle olan bir peynirdir. Tüketiciler Hakiki peyniri yemek için mutlaka Ezine Peynirciler Derneği’nin logosunu etiketlerde arasın” dedi. Zeyn kahvesini tanıtan  Muammer Veysi Selimoğlu da  Diyarbakır’dan geliyorum. Özel dibek kahvesi yapıyoruz. Tatlandırılmış aromalarla kendi aromalarımızı karıştırıp ikram ediyoruz. İçerisinde Türk kahvesi, Yemen Kahvesi, Dibek kahvesi, menencik kahvesini karışık şekilde ikram ediyoruz. Tadına bakan beğeniyor” diye konuştu.

İsmail Poçan / Yeni Haber