Hatice Dursun

Hatice Dursun

15 Temmuz ruhu meydanlarda

15 Temmuz ruhu meydanlarda

Türkiye, FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişimini, şehitlerinin ruhunu şad ederek ve yeniden meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak anacak.  15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü gerek Meclis, gerekse Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılıyor.

Konya’da ise hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yanında Mevlana Meydanı'nda 1 günlük nöbet tutulacak.  Konya halkı, bütün siyasi partileri, dernekleri, vakıfları, sivil toplum kuruluşlarını 15 Temmuz'u anma adına Mevlana Meydanı'nda olacak.

 Konya yine 15 Temmuz 2017 gecesinde Mevlana Meydanı'nı tıklım tıklım dolduracak ve 1 yıl öncesine yakışır şekilde o geceyi tamamlayacak.

Her ne kadar bazı şeylerin anlatılsa da o olayı yaşamadan tam idrak edilemiyor. Kişilerin yıllardır dinlediği ve izlediği o askeri darbenin ne olduğu bir nebze olsun hissettiği 15 Temmuz gecesini hala tiyatro olarak görenler var.

Tankların önünde duran milletin gözünün içine baka baka yaptılar bunu.

Sonra da kontrollü darbe olduğunu yüzleri kızarmadan bir de yanlarına düşman yandaşlarını alarak yürüyüşe geçiyorlar.

Ama birileri hala anlamış değil. Anlamak istemeseniz de bu millet size ne istediğini gayet iyi anlatır.

Tüm Türkiye çoluğuyla çocuğuyla genciyle yaşlısıyla meydanlara akın etti. Yine aynı durumlar olursa yine aynısını hiç düşünmeden yapar. 

Her ne pahasına olursa olsun darbeye dur der ve düşmanların önünde durur.

Bu ülkede millet iradesinden daha güçlüsü yok. Bunu Türk halkının sokaklara dökülerek savunduğu iradesinden rahatlıkla görebilirsiniz.

15 Temmuz’da FETÖ, Milletin manevi duygularıyla oynanmaması gerektiğini unutmuştu.  Biz 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, bundan sonrada gelecek nesillere unutturmayacağız.

Rabbim bir daha 15 Temmuz’ları göstermesin..

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR