1922 Konyaspor güçlenerek geliyor…Abdurrahman Baysangur’la nikâh tazelendi

1922 Konyaspor’da geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrası Ramazan Özbek Başkanlığında yeni yönetim oluşturulmuştu. Yeşil beyazlılar, bugün de Teknik Direktör Abdurrahman Baysangur’la nikah tazeleyerek yeni sezon için geri sayıma geçti.
1922 Konyaspor güçlenerek geliyor…Abdurrahman Baysangur’la nikâh tazelendi

Konyaspor’a hizmet etmek ve oyuncu kazandırmak için çalışmalarını yürüten 1922 Konyaspor Kulübü, yeni sezon için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde satılması gündeme gelen daha sonra da görüşmelerde anlaşma sağlanamayan kulüpte kongreye gidilmiş ve yeni bir yönetimle Konyaspor bünyesinde yola devam kararı alınmıştı. Ramazan Özbek Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, geçen sezon takımı çalıştıran Teknik Direktör Abdurrahman Baysangur’la yola devam kararı aldı. Yeşil beyazlı yöneticiler, Konyastore’un İstasyon şubesinde düzenlediği törenle tecrübeli teknik direktör Baysangur’la 1 yıllık sözleşme imzaladı.

imza.JPG

“KONYA’NIN İSTEKLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Konya’nın istekleri ve geçmişte yaşanan başarılar doğrultusunda Abdurrahman Baysangur’la yola devam kararı aldıklarını söyleyen Başkan Ramazan Özbek, “Geçmiş yıllarda ve geçen yıl takımımızı başarılı bir şekilde yöneten Abdurrahman Baysangur Hocamızla nikah tazelemek ve yeni günler için birliktelik sağlam adına bir araya geldik. Bu konuda Konya’nın istekleri de bizim için çok önemliydi. Biz de geçmiş yıllardaki başarılarından ötürü Abdurrahman Hocamızla devam etme kararı aldık. İnşallah bu birliktelik her iki taraf için de hayırlı olur. Yeni bir ekiple kurulan yeni yönetim de inşallah kulübümüz adına hayırlı olur diyoruz” ifadelerini kullandı.

KADRO KURULURKEN ACELE EDİLMEYECEK

Kadro planlaması yapılırken aceleci davranmayacaklarını belirten Başkan Özbek, “Yeni sezon kadro planlaması için hocamızla görüşeceğiz. Sözleşmesi devam eden oyuncularımız var. Onlardan devam ettiklerimiz de yollarımızı ayırdıklarımız da olacak. Hocamızın elinde liste var. U21 ve U19 takımlarından takviye yapıp 24-25 kişilik kadroyu ikinci etap kampına kadar şekillendirmek istiyoruz. Tabi farklı gelişmeler olabilir. Konyaspor’un kadrosunda değerlendirilmeyen ama bize katkı sağlayabilecek oyuncular da olabilir. Bu konuda acele etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ramazan-ozbek.jpg

“KONYASPOR’A HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

1922 Konyaspor’un tamamen Konyaspor’a hizmet etmek için çalışacağını ve artık devrinin söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Özbek, “Kulübün devredilmesi gündemden çıktı. 1922 Konyaspor, Konyaspor Kulübünün bir altyapısıdır. Biz de bu altyapıya hizmet edeceğiz. İlk dönemde de öyleydi fakat Akşehirspor’a devri söz konusu oldu. Sonraki gelişmeler neticesinde bu durumlar ortadan kalktı. Şimdi tamamen Konyaspor’un pilot takımı şeklinde yolumuza devam edeceğiz. Burada bulunmaktaki gayemiz bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmektir” dedi.

ÇALIŞMALAR TATLICAK’TA SÜRECEK

Yeni sezonda da antrenmanların Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yapılacağını kaydeden Başkan Özbek, “Tesislerle ilgili gelişmeler var. Biz yine Tatlıcak’ta antrenmanlarımızı gerçekleştireceğiz. Sadece kulüp binamızı Zafer’e taşıdık. Stadyum konusunda da şöyle bir şey var. İki tane alternatifimiz var. Bir tanesi geçen sene oynadığımız üniversite stadıdır. İkincisi de Selçuklu Belediyesinin stadıdır. Onlarla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Hangisiyle biran önce anlaşma sağlarsak orada oynayacağız. Açıkçası şehir merkezinde olması sebebiyle Selçuklu’da oynamayı planlıyoruz. Bu sene takımımıza taraftar takviyesiyle iyi şeyler yapmak istiyoruz. Yönetimimizi de buna göre planladık” ifadelerini kullandı.

“HAYAL SATMAK İSTEMİYORUZ”

Uygun bütçelerle oluşturacakları kadroyla sağlam adımlarla yollarına devam etmek istediklerini belirten Başkan Özbek, “Hedefimiz bu sezon mütevazı olacak. Geçmiş yılarda hak eden hak ettiğini almamış. Hak etmeyen bir sürü para almış. Bunları önlemek amacıyla mütevazı bir bütçeyle fazla borçlanmadan yolumuza devam edeceğiz. Takımların hali ortadadır. Kulübü borçsuz, sıkıntısız bir şekilde, sözlerimizi yerine getirebileceğimiz şekilde tutacağız. Asıl amacımız budur. Şampiyonluğa oynayalım diye hayal satmak istemiyoruz. Altyapılardan ve hocamızın izlediği oyunculardan karma bir kadro kurarak, uyum sorunu olmayacak şekilde ekip oluşturup, en mantıklı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu takım şehrimizin takımıdır. Hep birlikte sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

“BURADA BULUNDUĞUMUZ İÇİN GURUR DUYUYORUZ”

1922 Konyaspor’a yeni sezonda da hizmet edecekleri için gurur duyduklarını belirten Teknik Direktör Abdurrahman Baysangur, “ Ekibim ve kendi adıma başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu takım bizim kendi yuvamızdır. Her zaman burada bulunmaktan dolayı gurur duyduk. Görev aldığımız dönemlerde çok şükür üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrasıyla alakalı olarak da bugüne kadar U21 takımından buraya fazla oyuncu aktarılmıyordu. Akademimizin oraya taşınmış olması ve oradaki çalışma ortamının çok verimli olmasıyla bizlere çok kaliteli ve bu ligi kaldırabilecek oyuncuların geleceğine inanıyoruz. En fazla 3 sene içerisinde tamamı Konyaspor’un alt liglerinden gelen oyuncuların olduğu bir kadro oluşturmak istiyoruz” dedi.

abdurrahman-baysangur.jpg

“GÜZEL FUTBOL OYNAYAN BİR EKİP KURMAK İSTİYORUZ”

Başarılı bir kadro oluşturup, güzel futbol oynayan bir ekip kurmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Baysangur, “Bir geçiş sürecimız var. Geçen sene yaşadığımız sıkıntılar ortada. Gerçekten zor bir ligde mücadele ediyoruz. Bütün bunları düşündüğümüz zaman da mevcut kadroyu düşündüğümüz zaman ilk 11’de oynayan en az 7-8 tane oyuncunun kadromuzda devam edecek olması bizim için avantajdır. Onların yanına genç, istikbal vadeden, fazla maliyet çıkarmayacak oyuncular tespit ettik. Güzel bir kadro oluşturup, güzel futbol oynayan bir takım oluşturmayı amaçlıyoruz. Hilmi Kulluk Başkanımızın da şikayet ettiği ve yüzde yüz haklı olduğu konu, takımımızın Konyaspor’a oyuncu yetiştirmede büyük eksikliği var. Bizler bunu gerçekleştirmek için çaba göstereceğiz. Çünkü kulübümüzün amacı, vizyonu, misyonu bellidir. Bu doğrultuda çalışacağız. Bunu yapacak güce ve bilgi birikimine sahibiz. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

tokalasma.JPG

“KONYASPOR’A OYUNCU GÖNDERECEĞİZ”

Aykut Kocaman’ın istekleri doğrultusunda belirledikleri bazı oyuncuları Konyaspor’a göndereceklerini belirten Baysangur, “10 Temmuz gibi çalışmalara başlayacağız. Tatlıcak’taki tesisin saha durumunu bilmiyoruz. Bu süreçte denemeye alacağımız oyuncularımız da olacak. Direkt kalabalık olarak kampa gitmemiz kulübümüze maliyet açısından da sıkıntılı olabilir. Belki birinci etabı burada tamamlayıp ikinci etap kampına iskeletimizi oluşturup gitmeyi arzuluyoruz. Sezon bitiminde Aykut Kocaman hocamızın belirlediği, Konyaspor’a gidecek oyuncularımız var. Onların isimlerini şuanda söylemek doğru olmaz. Belki bazı isimler değişiklik gösterebilir. İnşallah o oyuncularımız da Konyaspor’da kalıcı olur” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ