İsmail Poçan

İsmail Poçan

2016’da ülkece aşılandık

2016’da ülkece aşılandık

Bir seneyi daha geride bırakıyoruz. Bu yıl Türkiye için zor bir yıldı.

Özellikle 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’yi ele geçirmek isteyenler nereden saldıracaklarını Türkiye’yi nasıl köşeye sıkıştıracaklarını, nasıl çevreleyeceklerini ve zor durumda bırakacaklarını şaşırdılar.

Ama Türkiye bütün bu engellere rağmen yeni yıla çok çok daha güçlü bir devlet olarak giriyor.

2016 yılı ‘Aşı’ gibiydi… Zorluklara bağışıklığımızı artırdı ülkece…  

Konya ise son yılların en yoğun kar yağışıyla unutulmaz bir güzellikle veda ediyor. Kurak geçen yılların ardından kar bereketi çocuk, genç, yaşlı herkesi sevindirdi.

Özellikle okulları tatil olan çocukları…

Konya’da kar yağışı başlar başlamaz tatil için Konya Valisi Yakup Canbolat’ı sosyal medyadan mesaj yağmuruna tuttular. Bu mesajlarda Vali Canbolat’a tatil isteklerini esprili bir dille tatil taleplerini dile getiriyorlar. 

Ama asıl burada önemli olan Vali Canbolat’ın tavrı.  

Bürokratları hep soğuk ve sert olarak bilinir. Ama Vali’mizin geldiğinden beri o içtenliğini, sıcaklığını, babacanlığını burada da çok daha net gördük. Olaylara bakışı, davranışları, samimiyeti sadece çocukları değil bizleri de gülümsetiyor.

Ama tabi kar yağışından dolayı kötü olaylarda meydana geliyor. Maalesef bazı şoförlerin dikkatsizlikleri vatandaşlara zarar veriyor. Normal zamanda bile ralli yapan şoförlerden karda kışta biraz daha dikkatli olmalarını istememiz suç olur herhalde.

Olay olduğu gibi kalıyor. Ne ilgilenen var ne bir arayıp soran... Siz arayıp sorduğunuzda cevapta hazır. “Dakikamız var yetişmemiz lazım.” Onlarda haklılar sonuçta insan canının ne önemi var. İnsan düşer, kolu bacağı kırılır incinir ne olacak canım. Şoför beyin o dakikada servisini bitirmesi gerekiyor.

Bunların bir örneği de Ankara Caddesi’nde yaşandı. Geçtiğimiz günlerde haberimizde de yer verdik;

Belediye otobüsünden inmeden otobüsün hareket etmesiyle kolu kapıya sıkışan vatandaşın kolunda ağır ezilmeler meydana geldi. Ve bir hafta iş göremez raporu aldı.  Şimdi bunun sorumlusu kim?

Şoför mü yoksa ona bu havalarda süre veren belediye mi?

İkisi de değil. Suçlu vatandaş. Sen niye hızlı hareket etmiyorsun. Biraz da onları düşünelim. Hızlı hareket etmezseniz canınızdan olmuşsunuz kimsenin umurunda değil.

Normal zaman yetişmeniz gereken yer var tamam. Bu havada da böyle olacak. Bu bir otobüs teröründe başka bir şey değil. Daha fazla kötü olaylar olmadan umarım ders çıkarırlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR